Număr record de candidaţi la Oxford după ce Cambridge a cerut note şi mai mari la admitere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai mulţi tineri care aplică la Oxbridge (Oxford şi Cambridge) optează pentru Oxford, în detrimentul Universităţii Cambridge, care are cerinţe de admitere mai grele.

Aplicanţii Oxbridge se înghesuie anul acesta la Oxford din cauza dificultăţii admiterii la Cambridge, scrie the Telegraph. Cifrele oficiale arată că numărul de candidaţi la Oxford a atins un nivel record, cu 5% mai mare ca anul trecut.

Conducerea Universităţii Cambridge a decis ca cerinţele de admitere să fie şi mai exigente anul acesta, la aproximativ jumătate din specializări – biologie, chimie, fizică, medicină, medicină veterinară, matematică, informatică, genetică, psihologie, zoologie şi inginerie.

Pentru prima dată, candidaţii trebuie să aibă punctaj maxim la două materii de la A levels (bacalaureatul britanic care se susţine la trei materii la alegere în funcţie de specializarea pe care vrei să o urmezi la facultate). În schimb, la Oxford, numai trei specializări cer două note maxime la examen, astfel că tinerii au ales să aplice la Oxford.

Toate dosarele de admitere trec prin sistemul de admitere UCAS (Universities and College Admissions Service), iar pentru aplicanţii Oxbridge există o regulă de aur – nu au voie să aplice la ambele universităţi de elită, trebuie să îşi aleagă una singură.

Cifrele UCAS mai arată că anul acesta a fost o cerere mai mică pentru studiile de medicină, medicină dentară şi medicină veterinară. UCAS nu a dat cifre exacte pentru Oxbridge, însă Universitatea Oxford a confirmat pentru publicaţia the Telegraph că anul acesta au primit 18.325 aplicaţii, în timp ce anul trecut au fost 17.484. Anul acesta, Oxford a scos la concurs aproximativ 3.100 de locuri.

Cambridge a refuzat să publice cifrele, însă anul trecut au avut 16.720 de candidaţi pe 3.300 de locuri.


Cele mai ciudate întrebări de la interviurile de admitere la Oxford

”Oxbridge” - joaca elitistă cu mintea elevilor români

VIDEO INTERVIU Profesorul englez care pregăteşte elite româneşti

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite