Scandalul „Laptele şi cornul“ la Galaţi: procurorii au început urmărirea penală după ce 53 de copii au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au acuzat dureri de cap şi de burtă Foto: Adevărul
Elevii au acuzat dureri de cap şi de burtă Foto: Adevărul

Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a demarat o anchetă, ce vizează comiterea infracţiunii de comercializare de produse alterate, în ceea ce priveşte laptele distribuit la şcolile din judeţul Galaţi şi modul de manipulare al acestuia.

La doar o zi după ce autorităţile sanitare şi cele veterinare au dat undă verde pentru reluarea distribuţiei produselor din lapte la elevii din judeţul Galaţi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a început urmărirea penală ”in rem” în acest caz sub suspiciunea că elevilor li s-ar fi dat să bea lapte alterat.

Reamintim că 19 elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 3 din Pechea au ajuns la spital cu vărsături şi diaree, acuzând dureri de cap şi de burtă.Analizele de laborator au stabilit însă că laptele, care provine de la fabrica de lapte ”Olympus” din Braşov, nu conţinea bacterii periculoase sau substanţe chimice.

Intoxicaţia în masă a copiilor s-ar fi datorat, conform primelor investigaţii, manipulării defectuoase a  cutiilor de lapte, care s-au fisurat în timpul manevrării şi transportului.

Pe 10 martie nu mai puţin de 36 de copii de la Şcoala Gimnazială nr. 40 din Galaţi au ajuns la spital tot cu toxinfecţie alimentară, iar autorităţile sanitare au aceeaşi ipoteză de lucru: manipularea defectuoasă.

Procurorii vor efectua acum propria anchetă şi au dispus deja realizarea unei constatări tehnico-ştiinţifice, pentru a se edifica vizavi de produsele din lapte, pe care copii le-au consumat.

”Au fost ridicate înscrisuri şi probe de la distribuitorii produselor alimentare, dispunându-se efectuarea unei constatări tehnico-ştiinţifice, având ca obiectiv stabilirea conformităţii pentru consum a produselor alimentare distribuite”, ne-a declarat procurorul Diana Popa, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite