De ce ar trebui să-ţi începi propria afacere încă din facultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru tinerii care au ambiţia să-şi deschidă propria afacere, facultatea poate fi perioada perfectă pentru o astfel de încercare, susţine antreprenorul Andrew Jervis, pentru publicaţia „The Telegraph“.

Antreprenorii au atins statutul unor staruri rock în ultimii ani, şi nu doar în rândul studenţilor care aspiră să devină următorul Mark Zuckerberg. Însă, în pofida tuturor discuţiilor pe tema înfiinţării unei afaceri, un fapt este concret: multe start-up-uri se finalizează cu un eşec.

Înarmaţi doar cu un împrumut de student, care de-abia acoperă înregistrarea unui domeniu web după ce chiria a fost plătită, studenţii visează să înceapă propria afacere. 

Aceştia nu ar trebui să se concentreze doar pentru a obţine o diplomă, pentru unii dintre ei care au un pic de ambiţie, facultatea poate fi timpul şi locul perfect de a încerca, susţine antreprenorul Andrew Jervis, într-un post publicat în „The Telegraph“.

Motivaţia pozitivă a eşecului

În Marea Britanie, eşecul este văzut des o răspundere, ca şi când ar fi dovada unei nepriceperi de a conduce o afacere în viitor, în timp ce în Statele Unite eşecul este considerat o experienţă.

”Nimeni nu-şi doreşte să dea greş, dar se întâmplă. Dă greş mai devreme şi mai repede în facultate şi vei avea pe ce să cazi. Probabilitatea este că nu vei avea copii sau o ipotecă şi vei putea să-ţi obţii diploma sau chiar vrei putea încerca din nou”, explică Jervis oportunitatea momentului.

Acesta susţine că, în general, există forme de sprijin pentru tinerii studenţi. 

”Cu numeroşi potenţiali clienţi şi prieteni care au un pic de timp liber să te ajute, universitatea oferă locul perfect pentru a începe o afacere”, adaugă antreprenorul.

”Este bine cunoscut că Mark Zuckerberg a fondat Facebook în camera sa de cămin. Cine ştie, chiar dacă toate şansele sunt împotriva ta nu înseamnă că nu poţi încerca să inventezi ceva nou”, conchide antreprenorul Andrew Jervis.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite