Concurs de creaţie în limba engleză pentru elevii care vor în tabără în Anglia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii între 11 şi 20 de ani pot aplica cu un eseu în limba engleză până la sfârşitul lui ianuarie
Elevii între 11 şi 20 de ani pot aplica cu un eseu în limba engleză până la sfârşitul lui ianuarie

Elevii din toată ţara sunt aşteptaţi să se înscrie gratuit în concursul naţional de creaţie în limba engleză, lansată de Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie, în cadrul căruia tinerii talentaţi vor fi primi premii în valoare de peste 5.000 de euro, ce includ două tabere de două săptămâni în Marea Britanie.

„Shakespeare School Essay Competition dă start-ul celei de-a 7-a întreceri pentru creativitate. Elevii din toată ţara sunt aşteptaţi să se înscrie gratuit în cursa spre Marea Britanie lansată de Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie în cadrul concursului naţional de creaţie în limba engleză devenit tradiţie în peisajul educaţional românesc. Proiectul, ajuns la cea de-a 7-a ediţie, promovează ideile inovative şi răsplăteşte performanţa tinerilor talentaţi cu premii în valoare de peste 5.000 de euro, ce includ două tabere de două săptămâni în Marea Britanie”, se arată într-un comunicat de presă al asociaţiei.

Tema din 2014: Think green, speak green, act green!

Se pot înscrie tinerii între 11 şi 20 de ani, cu un text original în limba engleză prin care să exprime propria viziune despre cum putem să păstrăm Planeta Pământ o planetă VERDE, pentru generaţiile viitoare.

„Cele mai convingătoare idei, bine structurate şi exprimate creativ în limba lui Shakespeare, vor fi răsplătite cu două tabere în campusurile unor universităţi sau colegii britanice de top, dar şi cu multe alte premii constând în produse electronice şi obiecte care susţin ideea de sustenabilitate”, spun organizatorii.

Termen limită: 29 ianuarie 2015

Competiţia este organizată pe două categorii de vârstă, 11-14 ani şi 15-20 de ani. Participanţii pot înscrie gratuit eseurile, online, până pe 29 ianuarie 2015. După selecţia celor mai bune 30 de eseuri, profesorii Shakespeare School stabilesc ierarhia finală în urma unor scurte interviuri cu finaliştii.

Concursul este inclus în Calendarul Activităţilor Educative al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Anul acesta competiţia va fi susţinută de doi ambasadori care îşi asumă misiunea de a motiva participanţii în depăşirea propriilor limite: Andrei Roşu, sportiv de anduranţă, câştigător al Cupei Mondiale de Ultra Triatlon, a cărui perseverenţă va fi o inspiraţie pentru tineri, şi de Lucian Mîndruţă, jurnalist, scriitor, realizator şi prezentator de televiziune, cu peste 24 de ani de experinţă editorială, un exemplu notabil de succes în carieră.
 

Educație


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri