Primii profesori pregătiţi în România pentru a preda limba engleză oriunde în lume

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cambridge CELTA

Vreau să vă povestesc astăzi despre oportunităţi. Despre acele momente când se întâmplă lucruri care te pot duce mai departe, care îţi deschid uşi nebănuite atât în carieră, cât şi în viaţa personală. Oportunităţile vin când te aştepţi mai puţin, de multe ori când nu le cauţi, dar le găseşti şi le primeşti cu bucurie în viaţa ta.

Fiind profesor de limba engleză, am profitat mereu, în vremea când profesam, de oportunităţi care să mă ajute să cresc profesional, să îmi îmbunătăţesc metoda de predare, să ofer elevilor mei cursuri de calitate care să îi ajute să asimileze cât mai uşor limba engleză.  Am accesat de-a lungul carierei o varietate de resurse, de la cursuri internaţionale la certificări, am încercat să cunosc şi să schimb experienţa mea cu a altor profesori cu viziuni diferite de a mea care vin din medii diferite.

De o astfel de oportunitate ca cele pe care eu le căutam, pot profita profesorii de limba engleză de la noi din ţară începând cu anul acesta. În februarie, Cambridge Language Assessment din cadrul Universităţii Cambridge a acreditat centrul de limba engleză Shakespeare School ca centru de pregătire şi examinare CELTA.

Astfel, începând cu săptămâna aceasta şi până pe 15 august, are loc primul curs de pregătire Cambridge CELTA, care le permite profesorilor non-nativi să predea limba engleză oriunde în lume. Prima grupă de cursanţi sunt profesori de limba engleză din Bucureşti dar şi din alte oraşe ale ţării şi vor fi pregătiţi timp de patru săptămâni pentru a obţine certificatul Cambridge CELTA (Certificate in Teaching English to Speakers of Other Languages).

Cursul aduce o abordare practică, raportată la nevoile reale ale profesorului şi elevilor. În cadrul acestuia, profesorii sunt antrenaţi în dezbateri despre metoda de predare şi învaţă să corecteze şi să înţeleagă modul în care cursanţii lor asimilează limba engleză. De asemenea, ei primesc provocarea de a preda, după metodele studiate în cadrul cursului, în faţa unor cursanţi voluntari. 

Certificatul CELTA reprezintă, pe lângă şansa de a preda în afara ţării, o foarte bună oportunitate pentru profesorii de engleză care profesează la noi în ţară de a fi mai eficienţi, de a oferi elevilor cursuri de calitate, de a deveni exemple care pot schimba mentalităţi şi, de ce nu, în timp, de a îmbunătăţi un întreg sistem educaţional.

Acreditarea Shakespeare School ca centru de pregătire Cambridge CELTA adaugă România pe lista celor 130 de ţări care organizează astfel de cursuri. Faptul că acum există în România un centru acreditat de pregătire şi examinare CELTA este o oportunitate imensă pentru profesorii din de la noi din ţară. Ei pot beneficia de această perfecţionare în condiţii financiare mult mai accesibile, nemaifiind necesară deplasarea în Anglia, pentru a-şi pregăti şi a susţine acest examen, aşa cum se întâmpla până acum.

Website-ul www.celtatraining.ro oferă toate informaţiile despre avantajele obţinerii unui certificat Cambridge CELTA şi despre cursul CELTA susţinut de Shakespeare School.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite