Care este rata de promovare la sesiunea specială a Bacalaureatului, după contestații

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Educaţiei a anunțat, luni, rata de promovare la sesiunea specială a Bacalaureatului, în urma soluționării contestațiilor. A crescut numărul candidaților care au promovat.

A crescut rata promovare la sesiunea specială a Bacalaureatului FOTO Arhivă
A crescut rata promovare la sesiunea specială a Bacalaureatului FOTO Arhivă

Rata de promovare la sesiunea specială a Bacalaureatului după rezolvarea contestaţiilor este de 80,98%, potrivit unui comunicat al Ministerul Educaţiei.

Rata de promovare înainte de contestaţii

După soluționarea contestațiilor la sesiunea specială a Bacalaureatului a mai existat un singur candidat, declarat admis. Astfel, numărul celor care au promovat examenul a crescut de la 131 la 132.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educaţiei, înainte de contestaţii rata de promovare era de 80,37%.

Mediile înregistrate

Pe tranşe de medii se înregistrează următoarea situaţie: 47 de medii (cele mai multe) între 9 şi 9.99, 35 de medii între 8 şi 8.99, 26 de medii între 7 şi 7.99, respectiv 22 între 6 şi 6.99.

Doi candidaţi au promovat examenul cu media generală 10 şi nu s-au înregistrat eliminări din examen.

Probele sesiunii speciale din acest an s-au desfăşurat în perioada 11 - 25 mai 2023 la Colegiul Naţional „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte (judeţul Prahova).

Această sesiune a fost destinată absolvenţilor de liceu participanţi la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale care se desfăşoară în aceeaşi perioadă cu examenul naţional de bacalaureat 2023 (sesiunea iunie-iulie) şi/sau pentru absolvenţii de liceu care susţin examenul de admitere la academii militare din Statele Unite ale Americii.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite