Anchetă într-un spital ieșean, după ce o șefă de secție și-a ținut părinții internați câteva sute de zile

0
Publicat:

Șefa secției de Dermatologie din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași și-a ținut părinții internați în spitalul în care lucrează câteva sute de zile, tratându-i ca la privat. 

Laura Solovăstru. FOTO lauderma.ro
Laura Solovăstru. FOTO lauderma.ro

Purtătorul de cuvânt al spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași a confirmat pentru „Adevărul” că părinții Laurei Solovăstru, șefa secției de Dermatologie, au stat internați mai multe zile decât e media obișnuită de internare în spitalul ieșean, care este un spital în regim de urgențe. 

„Sunt mai multe zile de internare în spital, s-a constatat faptul că pentru domnul, din anul 2018, și pentru doamna, din anul 2019, sunt mai multe zile de spitalizare ce depășesc durata medie de spitalizare din spitalul nostru, care este spital de urgență. Pacientul a avut spitalizări și la Dermatologie, și în Cardiologie, dar și la ATI, având în acel moment criterii de Terapie Intensivă. Cele mai multe zile de spitalizare, care depășesc 100, sunt în clinica de Dermatologie”, a declarat Diana Cimpoeșu, purtător de cuvânt la Spitalul Clinic de Urgențe „Sfântul Spiridon” din Iași. 

Anchetă pornită din presa locală

Comisia de specialitate se va întâlni la începutul săptămânii, pentru a verifica informațiile și dacă zilele de spitalizare pentru cele două persoane sunt justificate. Ancheta a pornit din presa locală, după ce „Ziarul de Iași” a dezvăluit pe surse mai multe informații care arată că șefa Secției de Dermatologie s-a folosit exagerat de resursele spitalului.

Sursele ziarului din Iași arată că bărbatul, care este imobilizat la pat, are nevoie încontinuu de ajutorul asistentelor și era tratat cu medicamente de la farmacia unității medicale. Pacientul, cazat într-o rezervă a spitalului, are parte de îngrijire și hrănire la pat și de tratament ca în cadrul unui spital privat, au dezvăluit sursele „Ziarului de Iași”. Mama medicului ar fi internată pe perioada rece și externată când vremea se încălzește, însă medicul a negat mare parte din informații. 

Știri InternePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite