Drama unui adolescent care a slăbit 50 de kg: e în stare gravă la Terapie Intensivă după ce a luat pastile naturiste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un adolescent de 16 ani a ajuns în stare gravă la spital după ce timp de un an a luat pastile de slăbit. Băiatul a pierdut 54 de kilograme și abia se mai ținea pe picioare. Se află internat la Terapie Intensivă, la Iași.

Tanarul se afla la Terapie Intensiva FOTO shutterstock
Tanarul se afla la Terapie Intensiva FOTO shutterstock

Un tânăr de 16 ani, din județul Botoșani, a fost la un pas de moarte după ce a ținut o cură de slăbire drastică. Băiatul a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean din Botoșani, cu probleme serioase la inimă și lipsit de vlagă.

A fost trimis, de urgență, cu elicopterul SMURD, la Iași unde a fost internat pe Terapie Intensivă, pe secția de cardiologie a Spitalului „Sfânta Maria„ din Iași.

A slăbit fiindcă nu se simțea confortabil cu prietenii

Tânărul avea 100 de kilograme și nu se simțea confortabil în prezența colegilor. Își dorea să fie mai suplu. Așa cum le-ar fi mărturisit medicilor, adolescentul a luat, timp de un an de zile, un medicament naturist pentru slăbit, zi de zi. A slăbit peste 50 de kilograme.

Starea sa de sănătate s-a înrăutățit dramatic. Avea pete vineții pe tot corpul, abia se mai mișca. A ajuns la Spitalul din Dorohoi. De acolo a fost transferat la Spitalul Județean Botoșani. Medicii de la Urgențe și-au dat seama că avea probleme serioase cu inima și sistemul circulator așa că s-a luat decizia transferului la Iași.

Tânărul a fost dus de urgență cu un elicopter SMURD la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași. Aici a fost internat pe Secția de Terapie Intensivă a Secției de Cardiologie.

Tânărul respiră singur, iar medicii speră în recuperarea lui, mai ales că va fi implicată o echipă de cardiologi, nutriționiști, dar și un psiholog. Recuperarea va fi de lungă durată spun medicii, mai ales că o slăbire rapidă și necontrolată afectează grav întreg organismul. 

Adina Rusu, președintele Colegiul Dieteticienilor Iași, a avertizat că astfel de cazuri se pot repeta oricând din cauza haosului legat de suplimentele nutritive, care pot fi cumpărate de oricine pe internet.

„Este important să știm de unde achiziționăm aceste suplimente, suplimentele de pe Internet nu sunt bine controlate și prin urmare pot avea chiar substanțe interzise în compoziție”, a precizat Adina Rusu.

Botoşani


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri