Un al treilea candidat poate destabiliza campania prezidenţială a democratului Joe Biden

0
Publicat:

O mişcare politică americană şi-a anunţat intenţia de a prezenta un candidat independent, care, potrivit democraţilor, ar putea să împartă baza de alegători la alegerile prezidenţiale din noiembrie, în care Joe Biden ar urma să se confrunte cu republicanul Donald Trump, informează AFP, scrie Agerpres.

Alegeri în SUA FOTO: Profimedia
Alegeri în SUA FOTO: Profimedia

O organizaţie de centru numită „No Labels” („Fără etichete”), care se descrie drept „o mişcare naţională a americanilor de bun simţ”, a declarat că va începe un proces de selecţie pentru candidatul său săptămâna viitoare.

„No Labels” nu a comunicat încă numele niciunui potenţial candidat, iar presa americană a informat că mai mulţi politicieni care aveau legături cu mişcarea au renunţat să candideze.

Însă democraţii şi-au exprimat în secret teama că „No Labels” îi va îndepărta pe alegătorii indecişi de candidatul lor, Joe Biden, ceea ce ar putea aduce beneficii rivalului Donald Trump.

„Chiar dacă ne-am întâlnit virtual, emoţia şi dorinţa lor de a aduce împreună această naţiune divizată a traversat ecranul", a declarat Mike Rawlings, lider al „No Labels”, într-o declaraţie publicată în urma întâlnirii cu membrii organizaţiei.

„Aceşti cetăţeni cred că este vorba de o cauză justă şi că "No Labels" ar trebui să le ofere americanilor ceea ce îşi doresc, o altă opţiune”, a adăugat Rawlings în comunicatul de presă, asigurând că 800 de delegaţi au votat „aproape unanim” în favoarea prezentării unui candidat pentru funcţia de preşedinte al SUA.

Ryan Clancy, responsabil de strategia organizaţiei, a declarat vineri pe X că „Fără etichete” a fost fondată în 2009 de Nancy Jacobson, care în trecut a fost responsabilă cu strângerea de fonduri pentru Partidul Democrat şi este acum fondatoare şi CEO al organizaţiei cu sloganul „Nu la stânga. Nu la dreapta. Înainte”.

Pe site-ul ei, Nancy Jacobson se arată drept soluţie pentru numărul mare de alegători care nu sunt mulţumiţi că au de ales între Joe Biden, 81 de ani, şi fostul preşedinte Donald Trump, 77 de ani.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite