SUA: Sindicatul actorilor de la Hollywood anunță greva

0
Publicat:

Sindicatul actorilor american SAG-AFTRA a anunțat intrarea în grevă începând cu miezul nopții, o decizie care ar putea să paralizeze industria filmului de la Hollywood, unde producția de filme și seriale încetinește deja din cauza mișcării sociale a șcenariștilor, relatează AFP, scrie Agerpres.

Hollywood FOTO: Shutterstock
Hollywood FOTO: Shutterstock

"Consiliul naţional al SAG-AFTRA a votat în unanimitate pentru un ordin de grevă împotriva studiourilor şi radiodifuzorilor", a anunţat Duncan Crabtree-Ireland, directorul executiv naţional al sindicatului care reprezintă 160.000 de actori şi alţi profesionişti din domeniul producției media de pe marele şi micul ecran.

Sindicatul are o părere diferită de cea a Alianţei Producătorilor de Film şi Televiziune (AMPTP), care reunșete cele mai mari case de producție din industria filmului de Hollywood, precum Disney, NBCUniversal, Paramount, Warner Bros Discovery şi Sony şi platforme digitale precum Netflix, Amazon sau Apple.

"Răspunsurile AMPTP la cele mai importante propuneri ale sindicatului au fost insultătoare şi lipsite de respect faţă de contribuţia noastră capitală la această industrie. Angajatorii au refuzat să se implice într-un mod semnificativ în cazul unora dintre subiecte, iar în privinţa altora ne-au ignorat complet", se precizează în comunicatul transmis joi seara de sindicat.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite