Secretarul Trezoreriei americane: În SUA nu este legală confiscarea activelor îngheţate ale Rusiei pentru a reconstrui Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a declarat miercuri că în SUA nu este legală confiscarea activelor îngheţate ale Băncii Centrale a Rusiei cu scopul de a ajuta la reconstrucţia Ucrainei, după încheierea războiului.

Yellen a spus că ar fi normal ca şi Rusia să ajute şi să plătească o parte din costurile de reconstrucţie a Ucrainei, dat fiind faptul că aceste costuri vor fi imense după încetarea războiului. 

”Cred că este foarte natural ca, având în vedere distrugerea enormă din Ucraina şi costurile imense de reconstrucţie care vor urma, să privim spre Rusia să ne ajute şi să plătească cel puţin o parte din costuri”. (...) Acestea fiind spuse, în timp ce luăm în considerare această opţiune, nu ar fi legal în prezent în Statele Unite ca Guvernul să confişte activele respective”, a declarat Janet Yellen.

Oficialul american a subliniat faptul că legea nu permite confiscarea activelor îngheţate ale Băncii Centrale a Rusiei. Înaintea unei întâlniri a miniştrilor de Finanţe ai G7 în Germania, Yellen le-a spus reporterilor că SUA şi aliaţii săi au blocat active estimate la 300 de miliarde de dolari care aparţin Băncii Centrale a Rusiei. 

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite