O instanță americană respinge procesul mexican împotriva producătorilor americani de arme

0
Publicat:

Un tribunal federal din Boston, Massachusetts, a respins un proces mexican împotriva producătorilor și furnizorilor americani de arme de foc, în care se solicitau despăgubiri de 10 miliarde de dolari pentru transporturi ilegale în Mexic, transmite Reuters.

Armele au ajuns în principal la reprezentanții lumii interlope. Foto: Shutterstock
Armele au ajuns în principal la reprezentanții lumii interlope. Foto: Shutterstock

Agenția de știri notează că decizia judecătorului Dennis Saylor a marcat o victorie pentru producătorii de arme Smith & Wesson Brands Inc, Sturm, Ruger & Co și alții acuzați că au încălcat legile stricte mexicane privind armele.

Guvernul mexican a declarat vineri că intenţionează să facă recurs la decizia instanţei americane.

Potrivit estimărilor, între 2,5 și 3 milioane de arme de foc au fost importate ilegal în țara din America Latină în perioada 2010-2020, arme care au ajuns în principal la reprezentanții lumii interlope. Aproximativ 70% din acest volum de importuri ilegale a provenit din SUA. 

În august 2021, guvernul mexican a intentat un proces la Tribunalul Districtual Federal din Boston.

Comunitățile crimei organizate și cartelurile de droguri sunt în mare măsură responsabile pentru violența pe care țara a experimentat-o ​​de-a lungul anilor. În 2021, în Mexic au fost înregistrate peste 33.000 de omucideri intenționate. Marea majoritate a infracțiunilor de acest fel au fost comise cu folosirea armelor de foc. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite