Momentul în care un F-35 american se prăbușește. Pilotul a scăpat în ultima secundă VIDEO

0
Publicat:

Un avion F-35 al armatei americane a ratat, joi, aterizarea la o bază militară din nordul Texasului, pilotul reușind să se catapulteze în siguranță, relatează AP.

F-35B poate să decoleze și să aterizeze vertical, la fel ca un elicopter Foto: Captură video
F-35B poate să decoleze și să aterizeze vertical, la fel ca un elicopter Foto: Captură video

Avionul de luptă - F-35B al Marine Corps s-a prăbușit cu botul înainte și apoi a intrat într-o rotire continuă după ce roțile sale au aterizat pentru scurt timp pe pista comună de la Naval Air Station Joint Reserve Base din Fort Worth.

Într-un videoclip filmat de martorii evenimentului se vede cum aeronava coboară încet în linie dreaptă, din spatele ei fiind vizibil fumul, apoi aceasta atinge pista cu partea din față și începe să se rotească.

F-35B poate să decoleze și să aterizeze vertical, la fel ca un elicopter.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Pentagonului, în momentul prăbușirii, aeronava era pilotată de către un pilot al guvernului american, deși nu fusese încă transferată armatei de către producătorul Lockheed Martin.

Pilotul a fost catapultat în siguranță din avion, potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, generalul forțelor aeriene Pat Ryder.

Starea pilotului nu este cunoscută.

Oficialii companiei aerospațiale și de apărare Lockheed Martin, care produce modelele F-35 pentru Marine Corps, au afirmat că sunt curent cu informațiile privitoare la incident.

Siguranța este prioritatea noastră și vom urma protocolul de investigație adecvat”, a spus compania.

Aterizarea eșuată a avut loc la puțin de o lună după ce două avioane militare istorice s-au ciocnit în timpul unui spectacol aerian la 64 de kilometri distanță pe aeroportul din Dallas. Șase persoane și-au pierdut viața atunci. Un raport al National Transportation Safety Board a spus că, în acel caz, nu a existat nicio coordonare a altitudinilor de zbor.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite