Avion militar american prăbuşit într-o zonă îndepărtată din nordul Norvegiei. Toţi cei patru pasageri au murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Un avion militar american s-a prăbuşit într-o zonă îndepărtată din nordul Norvegiei vineri, în timpul unui exerciţiu de antrenament militar condus de NATO. Toţi cei patru pasageri şi-au pirerdut viaţa.

„Din câte cunoaşte poliţia, toţi cei patru sunt de naţionalitate americană", au indicat forţele de ordine norvegiene, în timp ce Ministerul norvegian al Apărării a specificat un într-un comunicat separat că doar cei patru americani se aflau la bordul aparatului de bord prăbuşit, conform AFP, citată de Agerpres.

Premierul Jonas Gahr Stoere a transmis prin Twitter condoleanţe pentru ceea ce a spus că este decesul a patru americani.

Aeronava MV-22B Osprey aparţinând U.S. Marine Corps participa la un exerciţiu numit Cold Response. Serviciile de intervenţie au ajuns la locul accidentului sâmbătă dimineaţă pe cale terestră, după ce elicopterele nu au putut ateriza din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. În zonă s-au înregistrat rafale puternice de vânt şi ploi abundente, existând riscul de avalanşe, potrivit prognozelor meteo locale.

Poliţia a declanşat anchetarea cauzelor accidentului, deşi acţiunile de cercetare la locul accidentului au fost sistate din cauza condiţiilor meteorologice.

Cercetările urmează să fie reluate odată cu îmbunătăţirea vremii. Aproximativ 30.000 de militari din 27 de ţări sunt implicaţi în Cold Response, un exerciţiu destinat să pregătească ţările membre NATO pentru apărarea Norvegiei.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite