Cazul misterios al britanicei dispărute când își plimba câinele și vorbea la telefon. Poliția a găsit un cadavru în râu, după trei săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicola Bulley a fost dată dispărută în data de 27 ianuarie. Mama a două fetițe, pe care tocmai le lăsase la școală, ieșise la o plimbare cu câinele pe malul unui râu, dar nu s-a mai întors niciodată. Telefonul ei a fost găsit pe o bancă, având o conversație telefonică în desfășurare.

Nicola Bulley a dispărut în data de 27 ianuarie FOTO BBC News
Nicola Bulley a dispărut în data de 27 ianuarie FOTO BBC News

De aproape o lună, autoritățile și localnicii din satul St. Michael's on Wyre, din Marea Britanie, o caută pe Nicola Bulley, o femeie a cărei dispariție misterioasă a trezit numeroase zvonuri și suspiciuni.

Firul dispariției femeii

Femeia, în vârstă de 45 de ani, a fost văzută pentru ultima dată pe marginea râului Wyre, în timp ce îl plimba pe Willow, micuțul ei cățel, rasa cocker spaniel. Asta se întâmpla în data de 27 ianuarie, după ce tocmai își lăsase la școală cele două fiice, în vârstă de șase, respectiv, nouă ani.

Banca pe care a fost găsit telefonul mobil al femeii FOTO BBC News
Banca pe care a fost găsit telefonul mobil al femeii FOTO BBC News

Nicola era de meserie consultant financiar, iar cu câteva minute înainte să dispară, era implicată într-o conferință telefonică de serviciu.

La scurt timp, câinele său a fost găsit, la fel și telefonul, cu apelul încă deschis, așezat pe o bancă de lângă malul abrupt al râului.

Poliția a declarat, la vremea respectivă, că ar merge pe ipoteza potrivit căreia femeia de 45 de ani ar fi căzut în râu, iar dispariția sa nu ar fi una suspectă.

Cadavrul găsit în râu

Polițiștii din Lancashire au anunțat duminică, 19 februarie, că „din păcate au recuperat un cadavru” după ce au fost chemați dimineața la River Wyre, lângă Rawcliffe Road. Cadavrul a fost găsit cam la un kilometru și jumătate distanță de locul unde a fost văzută ultima dată femeia, în micul sat St Michael's on Wyre.

Râul în care a fost găsit cadavrul femeii FOTO BBC News
Râul în care a fost găsit cadavrul femeii FOTO BBC News
Trupul neînsuflețit se afla la aproximativ 1,5 km de locul dispariției FOTO BBC News
Trupul neînsuflețit se afla la aproximativ 1,5 km de locul dispariției FOTO BBC News

Potrivit unei declarații, identificarea oficială nu a fost încă efectuată, așadar oamenii legii nu pot spune încă, cu exactitate, dacă trupul neînsuflețit este sau nu al femeii dispărute în urmă cu trei săptămâni.

Membrii familiei Nicolei au fost informați despre evoluția anchetei și gândurile noastre se îndreaptă către ei în aceste momente dificile. Cerem ca intimitatea lor să fie respectată”, a transmis Poliția din Lancashire, potrivit BBC News.

Misiunile de căutare, precum și cazul în sine a căpătat mare notorietate. Un număr tot mai mare de curioși, printre care și influenceri au mers să viziteze zona și să filmeze. Acest lucru a dus la avertismente din partea poliției, cu privire la comportamentul antisocial.

Cazul, urmat de o anchetă internă a poliției

Între timp, în cadrul poliției a fost declanșată o anchetă internă, întrucât oamenii legii au făcut publice anumite informații confidențiale, care au lăsat loc de speculații. Spre exemplu, politițiștii au dezvăluit faptul că femeia avea probleme cu alcoolul și se afla la menopauză.

Astfel de dezvăluiri de natură personală către publicul larg au reprezentat motiv de îngrijorare inclusiv din partea prim-ministrului și a ministrului de Interne.

Secretarul de Interne, Suella Braverman, a descris cercetările drept „stânjenitoare și supărătoare”. „Gândurile mele rămân la familia Nicolei în acest moment extrem de dificil”, a postat ea pe Twitter.

Familia îndurerată nu ar fi vrut ca informațiile personale să devină publice FOTO BBC News
Familia îndurerată nu ar fi vrut ca informațiile personale să devină publice FOTO BBC News

O firmă privată de securitate a fost angajată de localnici din cauza valului de turiști deloc bine intenționați. Aceștia priveau prin ferestrele caselor și încearcau să deschidă ușile.

Un influencer a fost reținut și amendat după ce s-a lăudat pe rețelele de socializare că ar fi pătruns în „grădinile din spate ale oamenilor, noaptea, cu torțe”.

Peter Bleksley, un fost detectiv din Scotland Yard, a declarat pentru BBC că numărul de persoane care au mers la fața locului ar fi fost „catastrofal pentru colectarea de dovezi”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite