Mangerul unei firme de limuzine, condamnat în aplauzele martorilor. Este responsabil pentru un accident cu 20 de morți

0
Publicat:

Managerul unei firme care închiria limuzine a fost condamnat miercuri pentru ucidere din culpă, fiind găsit responsabil pentru unul dintre cele mai grave accidente rutiere din ultimele două decenii.

Epava limuzinei FOTO: NTSB
Epava limuzinei FOTO: NTSB

Nauman Hussain conducea în anul 2018 firma Prestige Limousine atunci când o limuzină cu 17 pasageri a plecat în statul New York către petrecerea unei femei de 30 de ani. Doar că, în timpul mersului, frânele au cedat, iar accidentul s-a soldat cu 20 de morți (17 pasageri, șoferul și doi pietoni).

Hussain riscă acum până la 15 ani de închisoare, iar condamnarea va fi pronunțată pe 31 mai. El, spun jurnaliștii CBS News, s-a uitat dezamăgit la auzul verdictului că este vinovat, în timp ce martorii din sală au început să aplaude.

Procurorii au spus că Hussain nu a efectuat în mod intenționat inspecțiile de rutină la limuzina Ford Excursion, și că verificările ar fi scos la iveală defecte la sistemul de frânare. 

Limuzina a lovit o mașină parcată și copaci înainte să cadă într-un pârâu din Schoharie, un sat la vest de Albany. 

Avocatul lui Hussain, Lee Kindlon, a declarat că clientul său a fost indus în eroare de un atelier de reparații. Magazinul nu a fost pus sub acuzare penală și a negat că ar fi fost vinovat.

Jurații au ajuns la verdictul lor în a doua zi de deliberări. Condamnarea a marcat un punct de cotitură pentru presiunea emoțională prin care au trecut familiile victimelor. După întârzierile în dosarul penal cauzate de pandemie, rudele au fost exasperate de anunțul din 2021 privind un acord de recunoaștere a vinovăției care l-ar fi scutit pe Hussain de închisoare.

Într-o întorsătură surprinzătoare, toamna trecută un judecător a respins înțelegerea, ceea ce a dus la proces. În timpul procesului, jurații au audiat martori, inclusiv un fost manager al atelierului de reparații, persoane care au văzut epava limuzinei și un inspector al Departamentului de Stat al Transporturilor, care a semnalat limuzina în stil SUV pentru încălcări cu mult înainte de accident. Apărarea nu a chemat martori.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite