Mai multe ciocniri între poliție și manifestanți pro-palestinieni au avut loc la Washington VIDEO

0
Publicat:

Poliția Capitoliului SUA a declarat că aproximativ 150 de persoane protestează ilegal și violent în fața sediului Comitetului Național Democrat din Washington, conform nbcnews.com.

Poliția a declarat că a evacuat zona din jurul sediului Comitetului Național Democrat din Washington, D.C., după ce a efectuat arestări la un miting pro-palestinian haotic miercuri seara.Poliția Capitoliului SUA a declarat pe rețeaua de socializare “X” că "un grup mare de protestatari ilegali... a fost evacuat, dar ofițerii USCP vor rămâne la fața locului din lipsă de precauție". Anterior, ei au estimat numărul manifestanților la aproximativ 150 și au spus că aceștia "protestau violent în zonă".

Șase ofițeri au fost tratați pentru răni ca urmare a demonstrației, iar o persoană a fost arestată și acuzată de agresiune asupra unui ofițer, a declarat Poliția Capitoliului 

Poliția Capitoliului a precizat, într-un anunț separat adresat reporterilor, că a restricționat intrarea și ieșirea în clădirile de birouri ale Camerei din apropiere.

"Monitorizăm situația din afara DNC și suntem în contact cu USCP și Poliția metropolitană, care dirijează măsurile de securitate", a declarat un purtător de cuvânt al DNC într-un comunicat.

Numeroși legislatori se aflau în sediul DNC când a izbucnit protestul

scutieri americani poziționați în fața Capitoliului din Washington
Capitoliu Washington. Foto EPPA/EFE

Principalii trei lideri democrați din Camera Reprezentanților se aflau cu toții în interiorul sediului DNC în timp ce protestele au început, potrivit unei surse din interiorul grupului de parlamentari care participau la evenimentul DNC.

Liderul minorității, Hakeem Jeffries, Whip Katherine Clark și președintele grupului parlamentar, Pete Aguilar, se aflau în clădire împreună cu alți democrați pentru o recepție a liderilor din săptămâna candidaților din cadrul Comitetului de campanie al Congresului Democrat (DCCC).

Protestatarii au declarat că forțele de ordine au folosit, abuziv, forța

IfNotNow, un grup care se descrie ca fiind "evreii americani care își organizează comunitatea pentru a pune capăt sprijinului SUA pentru sistemul de apartheid al Israelului", a declarat că a participat la protest și a acuzat ofițerii că au fost violenți față de demonstranți.

“Poliția este extrem de violentă în fața sediului @TheDemocrats", a postat grupul pe rețeaua X. "Ne legăm brațele, nu amenințăm pe nimeni și îi implorăm pe politicienii noștri să susțină încetarea crimelor și a suferinței din Gaza. Implorăm, în mod pașnic, o încetare a focului. Și acesta este răspunsul".

Reprezentantul Brad Sherman, din California, a postat pe X că a fost evacuat de la DNC "după ce protestatarii pro-teroriști și anti-Israel au devenit violenți atacând ofițeri de poliție și încercând să pătrundă în clădire".

Purtătorul de cuvânt al IfNotNow, Eva Borgwardt, a declarat într-o declarație că relatarea lui Sherman este inexactă, adăugând că congresmanul " răspândește dezinformări periculoase și nesăbuite despre mișcarea noastră non-violentă".

"A numi sute de evrei progresiști care luptă pentru pace, dintre care mulți au membri de familie în Israel, "pro-Hamas" este dincolo de orice limită, iar congresmanul ar trebui să își ceară scuze pentru comentariile sale", a declarat Borgwardt.

Ea a adăugat că protestul a fost "nonviolent" și un "act moral de nesupunere civilă pentru a le cere democraților să sprijine încetarea focului și încetarea finanțării de către guvernul nostru a violenței împotriva civililor palestinieni de către guvernul de extremă dreapta al lui Netanyahu".

Protestul are loc la o zi după ce mii de persoane s-au adunat la Washington pentru un miting împotriva antisemitismului, în cadrul Marșului pentru Israel.

Nivelul de securitate pentru evenimentul de marți a fost ridicat la cea mai înaltă desemnare. Nu au existat rapoarte imediate privind arestări sau contramanifestații.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite