Joe Biden a cerut armatei SUA să ajute Israelul să doboare rachetele iraniene, afirmă Casa Albă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Joe Biden a declarat marţi că Statele Unite sunt pregătite să ajute Israelul să se apere de atacurile iraniene cu rachete şi să protejeze armata americană din regiune.

Joe Biden, președintele SUA FOTO: EPA EFE
Joe Biden, președintele SUA FOTO: EPA EFE

Președintele Joe Biden a ordonat armatei americane să ajute apărarea Israelului împotriva atacurilor iraniene și să doboare rachetele care vizează Israelul, a declarat marți Consiliul Național de Securitate al Casei Albe.

Biden și vicepreședintele american Kamala Harris monitorizează atacul din camera de situații a Casei Albe și primesc actualizări regulate, a declarat purtătorul de cuvânt al NSC, Sean Savett, într-o postare pe X.

"Am discutat despre modul în care Statele Unite sunt pregătite să ajute Israelul să se apere împotriva acestor atacuri şi să protejeze personalul american din regiune", a afirmat Biden pe platforma X după o întrevedere avută la începutul zilei cu vicepreşedinta Kamala Harris şi echipa de securitate naţională de la Casa Albă, scrie Agerpres.

Armata israeliană a anunţat marţi că rachete au fost lansate din Iran spre Israel, precizând că sirenele sună pe întreg teritoriul Israelului, notează agenţiile internaţionale de presă.

Potrivit jurnaliştilor de la faţa locului, deasupra Ierusalimului se pot vedea tirurile de intercepţie ale sistemului Domul de Fier, urmate de detonări.

Media israeliene relatează că Iranul a lansat peste 100 de rachete asupra Israelului. Ambasada SUA în Israel a ordonat personalului său şi familiilor lor să se îndrepte către adăposturi.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite