Instanța americană amână decizia ca documentele confiscate lui Trump să fie examinate de un avocat independent

0
0

Judecătorul a dispus desecretizarea unei liste mai detaliate a hârtiilor ridicate în timpul percheziției.

Fostul președinte america Donald Trump. Foto: Getty Images
Fostul președinte america Donald Trump. Foto: Getty Images

O instanță din districtul de sud al Floridei a amânat decizia de a implica un avocat independent în analiza documentelor confiscate în timpul percheziției de la fostul președinte american Donald Trump, a transmis joi de compania de televiziune NBC.

Anterior, avocații lui Trump au depus o moțiune prin care cer ca un avocat autorizat să fie desemnat să examineze documentele confiscate de pe proprietatea Mar-a-Lago, Florida. Pe 27 august, judecătorul Eileen Cannon, numit de Trump în 2020, a declarat că intenționează să accepte moțiunea avocaților acestuia. Marți, procurorii au declarat că s-au opus aducerii unui expert independent.

Era de așteptat ca judecătorul să se pronunțe cu privire la moțiunea apărării lui Trump joi, dar ședința de judecată pe această chestiune s-a încheiat fără un verdict. Potrivit NBC, judecătorul a spus că va lua o decizie la o dată ulterioară. Totodată, ea a dispus desecretizarea unei liste mai detaliate a documentelor confiscate în timpul percheziției.

FBI-ul a percheziţionat proprietatea lui Trump, Mar-a-Lago, pe 8 august. Agenții de informații s-au concentrat asupra biroului fostului președinte și a sediului în care locuiește atunci când rămâne în Florida. Potrivit mandatului, devenit public pe 12 august, percheziția a fost efectuată în cadrul unei anchete în temeiul unor articole privind utilizarea ilegală a informațiilor, furtul și distrugerea documentelor. Lista obiectelor confiscate atașată mandatului conține, printre altele, documente cu men;țiunea „Diverse documente secrete”, „Documente secrete” și „Documente confidențiale”.

SUA


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri