FOTO Locuri istorice din SUA care amintesc de excepţionalismul american

0
Publicat:
Ultima actualizare:

		    
		    
		    La propunerea CNN, cu ocazia Zilei Independenței, istoricii americani au indicat siturile care materializează „excepţionalism american"
La propunerea CNN, cu ocazia Zilei Independenței, istoricii americani au indicat siturile care materializează „excepţionalism american"

La 236 de ani de la semnarea Declaraţiei de Independenţă a Statelor Unite ale Americii, CNN a identificat principalele locuri care justifică termenul de „excepţionalism american".

Promovată de către fondatorii națiunii și de cei mai vechi lideri ai acesteia, noțiunea de excepționalism american face referire la motivele pentru care Statele Unite sunt destinate să aducă democraţia în lume, fiind deosebite" comparativ cu alte naţiuni.

Principiul excepționalității se reflectă, în special, în locurile în care puritanii au debarcat pentru prima dată și au pus bazele primelor aşezări, relatează CNN.

Așezămintele americane care amintesc de excepționalismul american sunt numeroase. Ele includ locuri care marchează istoria luptelor duse de americani pentru libertate şi locuri care amintesc de promisiunea Statelor Unite și de oportunitatea pe care au oferit-o atâtor generații", declară profesorul de istorie de la Universitatea Baylor, Thomas Kidd.

CNN a stat de vorbă cu mai mulţi istorici, pentru a identifica acele locuri care amintesc de istoria Statelor Unite.

Washington D.C.



O excursie la Washington ar putea include o vizită la Monumentul Washington, Monumentul comemorativ închinat lui Thomas Jefferson, Monumentul comemorativ al lui Abraham Lincoln și Arhivele Naționale, clădire în care se află Declarația de Independență, Constituția SUA și Declarația Drepturilor Omului.

Monumentul istoric natural Jamestowne, Virginia

image



Monumentul reprezintă locul în care s-au aşezat primii englezi pe teritoriu american. Colonia Jamestown din 1607 încă dezvăluie informaţii despre așezămantul lor. Chiar anul trecut Jamestown a anunțat descoperirea rămăşiţelor primei biserici protestante construite în SUA, biserica în care Prințesa Pocahontas a fost botezată și în care s-a căsătorit ulterior cu John Rolfe, în 1614”, povesteşte Kidd.

luke


Monumentul Pilgrim, Provincetown, Massachusetts



În acest loc, în anul 1620, pelerinii s-au îmbarcat la bordul vasului Mayflower", cu destinaţia Lumea Nouă. Monumentul Plymouth State Park, finalizat în 1910, comemorează debarcarea pelerinilor, cele cinci săptămâni de zăbovire, conceperea și semnarea aşa-numitei Constituții", cunoscută sub denumirea de Mayflower Compact.

image


Red Hill, Virginia



Patrick Henry, unul dintre părinţii fondatori ai naţiunii americane, s-a retras la Red Hill după o viață petrecută în slujba serviciilor publice. Red Hill este locul în care Henry și-a trăit ultima parte a vieții și locul în care a fost înmormântat, în 1799. În liniștitele coline ale Brookneal-ului, care înconjoară Red Hill, apreciezi mai bine liniștea, drama sfâșietoare a sclaviei americane şi truda sclavilor de pe plantația Red Hill", spune Kidd.

image


Locurile istorice "Lewis și Clark"



Între 1804 şi 1806 a avut loc prima expediţie americană peste hotare, iniţiată de preşedintele Thomas Jefferson, pentru a găsi o rută maritimă spre Oceanul Pacific. Expediţia a fost condusă de Meriwether Lewis şi William Clark, iar locurile care amintesc de primele căutări sunt multe. Profesorul Anne Hyde de la Colegiului din Colorado propune Muzeul de Istorie din Missouri, ca sit care să reprezinte materializarea excepționalismului american. Acolo sunt expuse scrisorile dintre cei doi exploratori, dinaintea expediţiei.

Monumentul Național al Fermierilor (Homestead National Monument), Nebraska

image



În mijlocul Războiului Civil, pentru a descuraja sclavia şi pentru a încuraja apariţia micilor fermieri, preşedintele Abraham Lincoln a semnat, în 1862, o lege prin care orice persoană putea primi gratuit un lot de pământ de 65 de hectare, pe care trebuia să-l lucreze. Aniversarea a 150 de ani de la semnarea aceluia act este comemorată de Monumentul Național al Fermierilor.

 

luke2
SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite