Fostul şef al armatei SUA în Europa: Ucraina poate supravieţui dacă putem accelera şi extinde furnizarea de arme. Ruşii mai au forţă pentru 10 zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Generalul american în rezervă Ben Hodges
Generalul american în rezervă Ben Hodges

Generalul american în retragere, fostul comandant al Armatei SUA în Europa, Ben Hodges, a spus că în aproximativ zece zile, Rusia va rămâne fără mijloace de a ataca Ucraina. Dar există o condiţie - Occidentul trebuie să continue şi chiar să-şi accelereze sprijinul, a spus Hodgesu într-un interviu acordat MSNBC.

„Nu au trei lucruri: nu au timp, nu au oameni şi cred că nici muniţie nu mai au. În aproximativ 10 zile, şi aceasta este estimarea mea, presupunând că noi, Occidentul, nu numai că vom continua, dar vom accelera livrarea de tot ceea ce au nevoie ucrainenii pentru a distruge artileria rusă, lansatoarele de rachete şi lansatoarele de rachete de croazieră - presupunând că facem acest lucru, cred că în următoarele 10 zile Rusia va atinge punctul culminant, ceea ce înseamnă că nu vor putea continua atacurile”, a explicat generalul.

În acelaşi timp, Hodges a numit situaţia actuală din război o „cursă”.

„Aceasta este o cursă... Ucraina poate supravieţui ruşilor dacă putem accelera şi extinde furnizarea de arme necesare. Ruşii rămân fără putere, muniţie şi timp. Acum este momentul să ţii piciorul pe accelaraţie”, a scris el pe pagina sa de Twitter.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite