Fostul ambasador al SUA în Bolivia, condamnat la 15 ani de închisoare pentru spionaj pentru Cuba

0
Publicat:

Judecătorul l-a condamnat pe Manuel Rocha la 5 ani de închisoare pentru conspirație pentru a acționa ca agent al unui guvern străin și la încă 10 ani pentru activitatea în sine.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Un tribunal american l-a condamnat pe fostul ambasador american în Bolivia, Manuel Rocha, la 15 ani de închisoare pentru spionaj pentru Cuba, a relatat CNN.

Judecătorul l-a condamnat pe inculpat la cinci ani de închisoare pentru conspirație pentru a acționa ca agent al unui guvern străin și încă zece ani pentru activitatea în sine.

În martie, NBC  a relatat că fostul ambasador al SUA în Bolivia, Manuel Rocha, a acceptat să pledeze vinovat că a lucrat ca agent secret pentru guvernul cubanez. Rocha, în vârstă de 73 de ani, a spus unui judecător federal că va pleda vinovat de conspirație pentru că a servit ca agent pentru un guvern străin.

Departamentul de Justiție al Statelor Unite l-a pus sub acuzare Rocha pe 4 decembrie 2023. Potrivit procurorului general, aceasta este „una dintre cele mai mari și mai susținute infiltrații ale unui agent străin în guvernul Statelor Unite”. S-a presupus că Rocha a lucrat pentru guvernul cubanez mai mult de 40 de ani.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite