Donald Trump ar vrea să participe la parada militară a Rusiei, de Ziua Victoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin şi Donald Trump summit G20 FOTO EPA-EFE

Preşedintele Donald Trump a declarat, vineri, că ia în considerare acceptarea invitaţiei omologului său rus Vladimir Putin de a participa la parada militară din mai, anul viitor, însă campania electorală pentru prezidenţialele din 2020 ar putea să-i zădărnicească planul, notează Politico.

„Preşedintele Putin m-a invitat”, le-a spus Trump jurnaliştilor, la Casa Albă. „Este un veniment foarte important, sărbătorirea sfârşitului războiului. Foarte important. Apreciez invitaţia”.

Trump a spus că singura lui ezitare este că parada se desfăşoară la un moment important în timpul ciclului electoral.

„Este în mijlocul sezonului nostru politic, deci am să văd dacă pot să merg, dar mi-ar plăcea să merg dacă pot”.

Putin l-a invitat, anul acesta, pe Donald Trump pentru a participa la festivităţile de Ziua Victoriei, care sărbătoresc triumful Uniunii Sovietice din cel de-Al Doilea Război Mondial şi celebrează măreţia Armatei ruse”.

Preşedinţia lui Trump a fost criticată îndelung pentru afilierea sa prietenoasă cu Putin, un contrast puternic faţă de administraţiile precedente, care au avut relaţii tensionate cu Rusia. Trump a negat constant informaţiile prezentate în raportul fostului procuror special Robert Mueller, care a concluzionat că Moscova a făcut eforturi susţinute de a interveni în alegerile prezidenţiale din 2016, în favoarea lui Trump. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite