Demersuri diplomatice americane pe lângă state arabe pentru o reducere a tensiunilor dintre Iran şi Israel

0
Publicat:

Emisarul SUA pentru Orientul Mijlociu i-a sunat pe miniştrii de externe ai Arabiei Saudite, Emiratelor Arabe Unite, Qatarului şi Irakului pentru a le cere să transmită un mesaj Iranului prin care să îl îndemne să reducă tensiunile în relaţia cu Israelul, în urma atacului aerian israelian asupra ambasadei Iranului din Siria, informează joi Reuters, citată de Agerpres.

Brett McGurk. FOTO arhivă EPA EFE
Brett McGurk. FOTO arhivă EPA EFE

Potrivit unei surse la curent cu subiectul care a vorbit sub protecţia anonimatului, Brett McGurk le-a cerut oficialilor din ţările menţionate să îl contacteze pe ministrul de externe iranian şi să îi transmită acestuia mesajul că Teheranul ar trebui să dezescaladeze situaţia tensionată cu Israelul, ceea ce aceştia au făcut.

Ministerul iranian de Externe a precizat miercuri că miniştrii de externe ai Arabiei Saudite, Emiratelor Arabe Unite, Qatarului şi Irakului au vorbit la telefon cu ministrul de externe al Iranului şi au discutat despre tensiunile regionale.

Casa Albă a refuzat să comenteze.

Apelurile telefonice ale emisarului SUA pentru Orientul Mijlociu au fost raportate pentru prima dată de Axios.

Ali Khamenei: Israelul „trebuie şi va fi pedepsit” 

Potrivit liderului suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, Israelul „trebuie şi va fi pedepsit” pentru lovitura de la Damasc care a ucis şapte membri ai Gardienilor Revoluţiei.

Unul dintre morți este Mohammad Reza Zahedi, un comandant superior al Forţei Quds, o unitate de elită a Gardienilor care acţionează în străinătate.

Israelul, care a lansat un război în Fâşia Gaza împotriva Hamas, care este susţinut de Iran, nu a confirmat că s-a aflat în spatele atacului de la Damasc, dar Pentagonul a spus că a fost.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite