Bolnavul de Ebola din Texas, în stare foarte gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberianul care a adus primul caz de Ebola în Statele Unite se află în stare foarte gravă, a anunţat sâmbătă spitalul de la Dallas, în Texas, unitate medicală unde pacientul este tratat din 28 septembrie, relatează AFP.

„Thomas Eric Duncan este într-o stare foarte gravă”, precizează un comunicat semnat de purtătorul de cuvânt al centrului Texas Health Presbyterian Hospital. Potrivit sursei citate, starea de sănătate a bolnavului de Ebola s-a agravat în ultimele ore.

Louise Troth, femeia care a venit alături de Duncan din Liberia, considerată soţia acestuia, potrivit declaraţiei rudelor, a declarat pentru ABC News, sâmbătă, că este nemulţumită de faptul că autorităţile medicale nu informează apropiaţii pacientului de condiţia bolnavului infectat cu virusul Ebola.

Eric Duncan a venit din Liberia la Dallas pe 20 septembrie, fără a prezenta simptomele bolii. El a început să se simtă rău la 24 septembrie, dar abia după câteva zile a fost diagnosticat cu Ebola şi plasat în carantină, fiind primul caz diagnosticat în SUA.

De asemenea, autorităţile sanitare americane au apreciat că zece persoane prezintă un „risc ridicat” de a fi contaminate de către bărbatul care a contractat virusul Ebola în Liberia şi a fost identificat tardiv în Statele Unite, informa BBC vineri. În total, 50 de persoane au rămas sub supraveghere din cele 100 monitorizate iniţial.

Persoanele care prezintă risc ridicat fac parte din serviciul de sănătate şi au intrat în contact cu Duncan din momentul în care bolnavul a început să dezvolte simptomele febrei hemoragice, pe 24 septembrie, până când a fost plasat în carantină, pe 28 septembrie. Oficial, contaminarea sa a fost confirmată la 30 septembrie.

Autorităţile din Statele Unite şi Liberia investighează pentru a determina dacă Thomas Eric Duncan ştia că a fost expus la virusul Ebola înainte de a călători la Dallas, în Texas. Dacă se va descoperi că ştia, procurorul din Dallas, Craig Watkins, a declarat că acesta ar putea fi acuzat de atac agravat, pentru că a expus şi alte persoane la virusul Ebola.

Totodată, NBC News a anunţat joi că un american în vârstă de 33 de ani, care lucra în Liberia ca freelancer pentru postul de televiziune american s-a infectat cu virusul Ebola şi va fi repatriat în curând în Statele Unite.

Citeşte şi:

Aduce epidemia Ebola sfârşitul lumii? Specialiştii avertizează că numărul victimelor va ajunge la 20.000

Numărul persoanelor care vor contracta virusul Ebola va urca la 20.000 până în noiembrie, iar eforturile pentru combaterea celei mai grave epidemii de febră hemoragică Ebola din istorie nu înregistrează progrese. Pe măsură ce spitalele şi autorităţile eşuează, oamenii se întorc către divinitate pentru a încerca să găsească o explicaţie.

Studiu OMS: Rata mortalităţii în rândul celor infestaţi cu virusul Ebola e de 70%

Noile cifre sugerează că 70% dintre cei infestaţi cu virusul Ebola în Africa de Vest au murit, un procent îngrijorător potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite