Biden, câștigător al alegerilor primare din Michigan. Critici pentru sprijinul acordat Israelului: „Finanțează bombele care cad peste apropiați”

0
Publicat:

În urma alegerilor primare democrate din Michigan, președintele american Joe Biden a obținut o victorie detașată, consolidându-și poziția pentru nominalizarea drept candidat al Partidului Democrat la alegerile prezidențiale din noiembrie.

Joe Biden, criticat pentru sprijinul acordat Israelului FOTO Profimedia
Joe Biden, criticat pentru sprijinul acordat Israelului FOTO Profimedia

Cu toate acestea, el a fost criticat aspru pentru sprijinul acordat Israelului, ceea ce ridică semne de întrebare asupra șanselor sale de realegere.

Numărătoarea voturilor a arătat că peste 58.000 de buletine „neangajate” (vot alb) au fost depuse în urne, mult peste ținta de 10.000 de astfel de voturi vizată de organizatorii protestului. Acest protest a avut loc într-un stat cu o semnificativă comunitate arabă, iar Biden a câștigat cu doar un mic avans în fața lui Donald Trump, la scrutinul din 2020.

Layla Elabed, responsabilă a campaniei „Listen to Michigan”, a explicat că „președintele Biden finanțează bombele care cad peste apropiați ai familiilor care trăiesc chiar aici în Michigan, oameni care au votat pentru el și care se simt complet trădați”.

Aceasta subliniază că finanțarea și susținerea războiului din Gaza sunt „în contradicție cu valorile Partidului Democrat”.

Câștigător, în ciuda criticilor

Pe măsură ce numărul de victime civile din conflictul dintre Israel și Hamas a crescut, Joe Biden a înregistrat o scădere semnificativă a susținerii sale în rândul musulmanilor și americanilor de origine arabă, un electorat care a jucat un rol decisiv în victoria sa în fața lui Donald Trump din 2020.

În ciuda acestor critici, Biden a câștigat în fața singurului său adversar real în Michigan, Dean Phillips, cu o diferență considerabilă de voturi.

Pe de altă parte, în alegerile primare republicane organizate în Michigan, Donald Trump a obținut o victorie covârșitoare față de rivala sa, Nikki Haley.

Alegătorii din Michigan au avut opțiunea de a vota pentru unul din candidați sau de a completa rubrica „uncommitted”, semnalând că este un vot pentru un partid, dar nu și pentru un candidat anume.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite