Biden a spus că SUA explorează opțiuni în legătură cu moartea lui Navalnîi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șeful administrației de la Washington a recunoscut că Statele Unite nu au informații despre cauzele morții lui Navalnîi.

Joe Biden. Foto: Arhiva Adevărul
Joe Biden. Foto: Arhiva Adevărul

Statele Unite au în vedere „o serie de opțiuni” în legătură cu moartea lui Alexei Navalnîi. Președintele american Joe Biden a anunțat acest lucru în timp ce vorbea cu reporterii la Casa Albă.

"Luăm în considerare o serie de opțiuni de acțiune. Voi spune doar acest lucru deocamdată", a spus liderul american când a fost solicitat să clarifice dacă Washingtonul analizează posibilitatea unei noi înăspriri a sancțiunilor împotriva Moscovei, având în vedere moartea lui Navalnîi. Biden a fost întrebat și despre declarațiile sale în cadrul unei conferințe de presă în urma discuțiilor cu președintele rus Vladimir Putin la Geneva în iunie 2021, când liderul american a susținut că, urmările posibilei morți în închisoare a lui Navalnîi ar fi catastrofale pentru Rusia pe scena mondială.

"Asta a fost acum trei ani. În acest timp, ei s-au confruntat cu o mulțime de consecințe", a spus președintele SUA, menționând sancțiunile impuse de țările occidentale împotriva Federației Ruse. „Ne gândim ce altceva se poate face”, a continuat Biden. În același timp, liderul american a susținut că, în situația actuală, Statele Unite „ar trebui să ofere finanțare Ucrainei”.

Șeful administrației de la Washington a recunoscut că Statele Unite nu au informații despre cauzele morții lui Navalnîi. Cu toate acestea, Biden a dat vina pe conducerea rusă pentru ceea ce s-a întâmplat. „Răspunsul este: nu știm exact ce s-a întâmplat”, a spus președintele când a fost întrebat dacă a fost asasinarea lui Navalny. „Dar nu există nicio îndoială că moartea lui Navalnîi a fost consecința a ceva” presupus făcut de Putin sau de asociații săi, a susținut Biden. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite