Președintele Dumei ruse învinovățește SUA și UE pentru moartea lui Navalnîi

0
Publicat:

Președintele Camerei inferioare a parlamentului rus a afirmat vineri că liderii SUA și UE sunt responsabili pentru moartea criticului Kremlinului Alexei Navalnîi, încarcerat.

Viaceslav Volodin, președintele Dumei de stat FOTO: EPA EFE
Viaceslav Volodin, președintele Dumei de stat FOTO: EPA EFE

"Washingtonul și Bruxelles-ul sunt de vină pentru moartea lui Navalnîi", a scris Viaceslav Volodin pe aplicația de mesagerie Telegram, la câteva ore după ce autoritățile din închisoarea din Arctica rusă au anunțat moarteaopozantului rus la vârsta de 47 de ani, scrie themoscowtimes.com.

Volodin a declarat că "acuzațiile de imitator ale șefilor de state neprietenoase", potrivit cărora Kremlinul ar putea fi implicat, demonstrează propria lor vinovăție.

"Cine profită astăzi de moartea lui Navalnîi?", a întrebat președintele Dumei de Stat, un refren pe care figurile pro-Kremlin îl folosesc adesea după moartea unor activiști de opoziție de profil înalt.

Volodin a afirmat că vinovații "evidenți" sunt liderii occidentali care au sancționat Rusia pentru invazia Ucrainei și care "nu au nicio șansă de a câștiga alegerile, dar vor totuși să se mențină la putere".

"Toate numele lor sunt cunoscute: de la secretarul general al NATO și conducerea SUA la cancelarul german Olaf] Scholz, premierul britanic Rishi Sunak și președintele ucrainean Volodimir Zelenski - ei sunt autorii morții lui Navalnîi", a declarat Volodin.

"Ei sunt cei care au luat un număr uriaș de decizii nefericite și se agață de pozițiile lor, care beneficiază de pe urma morții sale", a adăugat el.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite