Biden a revenit la Casa Albă pentru consultări urgente privind situaţia tensionată din Orientul Mijlociu

0
Publicat:

Statele Unite au cerut sâmbătă Iranului să elibereze "imediat" o navă pe care a sechestrat-o în Golf, acuzând-o că are legături cu Israelul, iar preşedintele Joe Biden şi-a scurtat o deplasare la Delaware şi a revenit la Casa Albă pentru consultări urgente cu echipa sa de securitate privind "evenimentele din Orientul Mijlociu".

Joe Biden, președintele SUA
Joe Biden, președintele SUA

Forţele speciale maritime ale Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Iranului, au sechestrat sâmbătă un portcontainer în apropierea strâmtorii Ormuz din Golf. Autorităţile iraniene nu au anunţat însă dacă această operaţiune are legătură cu ameninţările lor recente cu represalii la atacul imputat Israelului lansat la începutul lunii aprilie împotriva consulatului iranian de la Damasc, scrie Agerpres.

Fapt neobişnuit, preşedintele american "s-a întors în această după-amiază la Casa Albă pentru a-şi consulta echipa de securitate naţională cu privire la evenimentele din Orientul Mijlociu", a anunţat echipa sa într-un comunicat transmis presei, fără a oferi alte detalii.

"Condamnăm ferm sechestrarea de către Iran în apele internaţionale a navei MSC Aires, sub pavilion portughez şi proprietate britanică", a declarat Adrienne Watson, purtătoarea de cuvânt a Consiliului pentru securitate naţională.

"Cerem Iranului să elibereze imediat această navă şi echipajul său, format din indieni, filipinezi, pakistanezi, ruşi şi estonieni", a adăugat ea într-un comunicat.

"Sechestrarea unei nave civile fără o provocare prealabilă este o încălcare flagrantă a dreptului internaţional şi un act de piraterie din partea corpului Gardienilor Revoluţiei islamice, o organizaţie clasificată drept teroristă (de Statele Unite)", a mai spus ea.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite