Barack Obama: „Ideea că Occidentul e în război cu Islamul este o minciună oribilă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a afirmat joi că ideea promovata de diverse organizaţii teroriste potrivit căreia Occidentul ar fi în război împotriva Islamului este „o minciună oribilă”, potrivit AFP.

„Comunităţile musulmane, inclusiv intelectualii şi responsabilii religioşi, au responsabilitatea de a lupta nu numai împotriva interpretărilor eronate ale Islamului ci şi împotriva minciunilor conform cărora am fi angajaţi într-un şoc al civilizaţiilor', a declarat Barack Obama în ultima zi a unui summit dedicat combaterii extremismului violent, desfăşurat la Washington, la care au participat reprezentanţi din 60 de ţări

„Ideea conform căreia Occidentul este în război cu islamul este o minciună oribilă. Oricare ar fi religia noastră, avem cu toţii responsabilitatea de a o respinge”, a precizat liderul de la Casa Albă. 

„Această noţiune este soclul pe care teroriştii îşi construiesc ideologia şi prin care încearcă să-şi justifice violenţa”, a mai spus Obama.

Liderul american a promis că Statele Unite vor lupta împotriva tuturor ideologiilor care incită la ură.

Statele Unite şi Turcia au semnat un acord pentru antrenarea şi echiparea opoziţiei siriene moderate, potrivit unui oficial al Ministerului de Externe turc, citat de Reuters.

Armata americană e dispusă să trimită peste 400 de militari, inclusiv forţe pentru operaţiuni speciale. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite