Anchetă împotriva lui Elon Musk în Brazilia după atacuri la adresa unui judecător

0
Publicat:

Un judecător al Curții Supreme din Brazilia a dispus inițierea unei anchete împotriva lui Elon Musk, proprietarul platformei X (fostă Twitter), care l-a acuzat pe acesta de „cenzură” şi i-a cerut demisia pe această reţea socială, scrie AFP, scrie AGERPRES.

Elon Musk FOTO: Profimedia
Elon Musk FOTO: Profimedia

În cadrul unei hotărâri judiciare consultate de AFP, judecătorul Alexandre de Moraes a evocat o așa zisă „exploatare criminală a platformei X” din partea omului de afaceri american, care este şi patronul Space X şi Tesla.

Elon Musk a declarat că X va ridica toate restricţiile decise de judecătorul Alexandre de Moraes privind anumite conturi nedeclarate din Brazilia şi va publica detaliile ordinului, în ciuda interdicţiei din partea magistratului de a face acest lucru.

Acest judecător a aplicat amenzi masive, a ameninţat cu arestarea angajaţilor noştri şi a tăiat accesul la X în Brazilia, a scris Musk.

Duminică, Musk a continuat seria atacurilor şi a scris pe X că „acest judecător a trădat cu neruşinare şi în mod repetat Constituţia şi poporul brazilian. El ar trebui să demisioneze sau să fie pus sub acuzare”.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite