Șeful spionilor Kremlinului a discutat cu omologul american despre situația din Ucraina

0
0

Şeful serviciului de informaţii externe ale Rusiei (SVR), a declarat că a discutat cu directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) a SUA despre probleme nucleare şi despre Ucraina.

William Burns. FOTO EPA EFE
William Burns. FOTO EPA EFE

Narîşkin şi Burns, care s-au întâlnit la Ankara pe 14 noiembrie, sunt responsabilii rus şi american de rangul cel mai înalt care s-au aflat faţă în faţă de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina.

Rusia nu a comentat anterior despre ce s-a discutat, afirmând că este un subiect sensibil. Washingtonul a declarat că Burns a transmis un avertisment cu privire la consecinţele oricărei utilizări a armei nucleare de către Rusia, scrie Agerpres.

Elizabeth Rood, însărcinat cu afaceri la ambasada SUA la Moscova, a spus săptămâna această pentru agenţia rusă RIA că Burns nu a negociat nimic şi nu a discutat o reglementare a conflictului din Ucraina.

„În ce mă priveşte, confirm declaraţia dnei Rood. În plus, pot menţiona că cel mai des folosite cuvinte au fost stabilitate strategică, securitate nucleară, Ucraina şi regimul de la Kiev”, a declarat Narîșkin.

Şeful SVR a confirmat de asemenea afirmaţia însărcinatului cu afaceri american potrivit căreia Rusia şi Statele Unite au un canal de gestionare a riscurilor şi că, dacă ar fi nevoie de încă o discuţie de acest fel, ea ar putea avea loc.

Știri Externe


Ultimele știri
Cele mai citite