VIDEO Ruşii au creat un robot de luptă desprins parcă din filmul Avatar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia deschiderii forumul de tehnologie militară ARMY-2018, organizat la Moscova, producătorul de arme  Kalaşnikov a prezentat  un robot de luptă care pare desprins din filmul Avatar al lui James Camerone.

Prototipul înalt de 4 metri şi cu o greutate de 4,5 tone are două picioare massive şi două braţe care se termină cu mâini asemănătoare ţestoaselor Ninja. Aspectul său înfricoşător este completat de o cabină , din care un operator uman va  manevra acest  monstru metalic. 

Presa rusă susţine că robotul  a fost botezat Igoriok şi a fost creat pentru misiunile de luptă şi inginerie. Grupul Kalaşnikov a refuzat să precizeze funcţionalitatea şi caracteristicile robotului, spunând că încă este nefinalizat şi nu a confirmat cum se numeşte acesta.

Un vehicul uşor şi deosebit de rapid este o altă noutate a Kalaşnikov. A fost special conceput pentru armata rusă şi poate ajunge la 100 km pe oră. Modelul, numit OV-2, poate găzdui până la patru persoane la bord, inclusiv şoferul. Maşina este echipată cu două motoare: cel pe benzină este responsabil pentru roţile din spate, în timp ce celălalt, electric, este instalat în faţă.

În cadrul forumului, celebrul producător de arme a dezvăluit şi un prototip al unei puşti de asalt cu un tip de gloanţe folosite în prezent de trupele NATO. Noua mitralieră AK-308 conţine componente din alte două modele anterioare: AK-103 şi AK-12.

„AK-308 a fost creată să fie folosită şi cu gloanţe NATO pentru ca soldaţii să utilizeze muniţia – trofeu în timpul operaţiunilor de sabotaj, în spatele inamicului“ a scris pe Twitter Dimitri Smirnov, un jurnalist de casă al Kremlinului.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite