Înalt oficial rus, despre folosirea armelor nucleare: Nu va fi nevoie. Armata rusă va cuceri Kievul

0

Vicepreşedintele Dumei de Stat, Piotr Tolstoi, susține că Rusia nu va recurge la arme nucleare în Ucraina, întrucât poate cuceri Kievul cu ajutorul oamenilor mobilizați recent.

Piotr Tolstoi FOTO EPA-EFE
Piotr Tolstoi FOTO EPA-EFE

„Avem posibilitatea să ne consolidăm eforturile militare, să ne consolidăm armata, cu oamenii mobilizaţi”, a declarat Piotr Tolstoi, pe un ton optimist, pentru postul francez BFMTV.

„Avem toate mijloacele, fără să folosim arme nucleare tactice”, a insistat vicepreședintele camerei inferioare a Parlamentului rus.

În timp ce Vladimir Putin menține amenințarea folosirii armelor nucleare, Piotr Tolstoi se declară convins că nu se va ajunge la o astfel de evoluție în războiul din Ucraina.

„Sunt sigur şi convins că nu vom folosi arme nucleare. Avem o doctrină foarte clară în acest sens. Le putem folosi numai dacă există o ameninţare la existenţa întregului teritoriu rus”, a subliniat el.

În pofida înfrângerilor suferite în ultimele zile de trupele invadoare ale Rusiei, vicepreședintele Dumei de Stat spune că situația se va inversa la un moment dat.

„Armata rusă va cuceri Kievul. N-am nicio îndoială asupra acestui lucru”, a declarat el.

Potrivit agențiilor internaționale de presă, armata ucraineană continuă să înainteze pe frontul de sud și își pregătește terenul pentru noi operațiuni de eliberare a estului Ucrainei.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite