Un renumit istoric rus, arestat pentru că şi-a ucis o fostă studentă. În rucsacul său au fost descoperite braţele femeii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un renumit istoric rus, specialist în Napoleon şi decorat cu Legiunea de Onorare a Franţei, a fost arestat sâmbătă la Sankt Petersburg, fiind suspectat că şi-a ucis o fostă studentă, scrie presa rusă.

„Un bărbat de 63 de ani a fost scos sâmbătă dimineaţa din apele râului Moika, în centrul oraşului. În rucsacul său, au fost descoperite două braţe de femeie”, a precizat Comitetul rus de anchetă, într-un comunicat.

O sursă din poliţia locală, care a preferat să-şi păstreze anonimatul, a afirmat că bărbatul arestat este Oleg Sokolov, profesor la Universitatea din Sankt Petersburg.

Presa locală a relatat că Oleg Sokolov, beat, ar fi căzut în apă în timp ce încerca să arunce membrele tinerei femei în râu.

Anchetatorii au identificat victima, cu numele Anastasia Eşcenko. În vârstă de 24 de ani, ea a fost studenta şi protejata profesorului. Cei doi aveau o relaţie, iar într-o răbufnire de gelozie, Oleg Sokolov şi-a ucis accidental iubita în timp ce se certa cu ea şi apoi a încercat să ascundă crima.

Potrivit presei ruse, poliţia a descoperit în locuinţa lui Sokolov corpul decapitat al Anastasiei Eşcenko, care a fost studenta lui şi a semnat cu profesorul mai multe lucrări.

Istoricul ar fi recunoscut că a ucis-o pe tânără, la locuinţa sa, în urmă cu două zile, mai scrie presa rusă.

  Potrivit presei locale, acesta ar fi căzut în apele râului unde urma să arunce părţile de cadavru şi a recunoscut că intenţiona să se debaraseze de corpul victimei, după care să se sinucidă în public, îmbrăcat precum Napoleon.

Decorat în 2003 cu Legiunea de Onoare în Franţa, Oleg Sokolov a fost consilier la mai multe filme istorice şi a scris mai multe cărţi consacrate lui Napoleon. Este membru al consiliului ştiinţific al Institutului de ştiinţe sociale, economice şi politice (Issep), şcoala fondată de fosta deputată franceză de extrema dreaptă Marion Maréchal Maréchal la Lyon, în Franţa.


Titularul unei catedre de istorie la Universitatea din Sankt Petersburg, autor a mai multor volume, istoricul era totodată angajat în Franţa pe funcţia de consilier în cadrul Institutului Social de Studii Economice şi Politice (ISSEP), şcoală fondată de fosta deputată de extremă dreaptă Marion Marechal. Instituţia franceză l-a destituit la scurt timp după anunţul arestării sale.

"Am aflat cu groază despre crima atroce pe care ar fi comis-o Oleg Sokolov. Profesor la catedra de istorie modernă de la Universitatea Sankt Petersburg, director de cercetare invitat la Şcoala Practică de Înalte Studii de la Sorbona, decorat cu Legiunea de onoare franceză, ne e greu să ne imaginăm că a fost capabil de acest act odios", a explicat sâmbătă, într-un comunicat, ISSEP.

Acest admirator al lui Napoleon era, potrivit studenţilor săi, un profesor talentat, care vorbea franceză şi putea interpreta atât rolul lui Napoleon, cât şi pe cele ale generalilor săi, însă era cunoscut şi pentru gesturi bizare precum faptul că se îmbrăca asemenea lui Napoleon, iubitei sale îi spunea "Josephine" şi îi plăcea ca oamenii să i se adreseze cu apelativul "Sire".

Partenera sa, Anastasia Eşcenko, în vârstă de 24 de ani, era de asemenea pasionată de epoca napoleoniană şi îi plăcea să poarte ţinute de epocă.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite