Un profesor din Rusia a fost acuzat de terorism și condamnat la 20 de ani de închisoare , după ce a transferat bani în Ucraina

0
Publicat:

Un profesor a fost condamnat de un tribunal militar de la Moscova la 20 de ani de închisoare pentru că ar fi transferat bani către batalionul ucrainean Azov, pe care Rusia îl consideră un grup terorist, relatează Radio Free Europe.

Închisoare din Rusia FOTO TASS
Închisoare din Rusia FOTO TASS

Danil Kliuka, în vârstă de 27 de ani,  a negat toate acuzațiile și susține că ar fi transferat suma de 20.000 de ruble (1.057,34 de lei) în 2022, către fratele său, care locuiește în regiunea ocupată Luhansk.

Autoritățile ruse susțin, însă, că acesta ar fi trimis această sumă, în criptomonede, batalionului Azov, bani care ar fi fost cheltuiți pentru achiziționarea de arme, drone și echipamente militare.

Kliuka spune că adevăratul motiv al urmăririi și condamnării sale sunt caricaturile pe care le desena în revistele de propagandă primite de școala la care lucra. Aceste desene l-au costat locul de muncă, după ce alți profesori l-au raportat conducerii.

În 2023, nu mai puțin de 862 de persoane au fost condamnate în Rusia pentru crime împotriva ordinii constituționale și securității statului.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite