Un avion rusesc care trebuia să ajungă în China ia foc în aer după ce unul dintre motoare explodează la decolare VIDEO

0
Publicat:

Un incident aerian a șocat privitorii în momentul în care un avion de marfă rusesc Tu-204 a luat foc în aer la scurt timp după decolare, după ce unul dintre motoare a explodat, obligând echipajul să încerce o aterizare de urgență.

Avionul a aterizat forțat după ce a aruncat combustibilul
Avionul a aterizat forțat după ce a aruncat combustibilul FOTO arhiva Adevărul

Avionul de marfă rusesc a fost surprins în imaginile filmate în timp ce era înghițit de flăcări, iar incidentul s-a produs la doar câteva minute de la decolarea de la aeroportul Ulan-Ude.

Aparatul Tu-204 apare înconjurat de flăcările care ieșeau din motor după o explozie. Echipajul a fost nevoit să inițieze o aterizare de urgență pentru a evita o tragedie iminentă.

"Am auzit o explozie puternică venind de deasupra. La început, am crezut că sunt artificii, dar sunetul era prea ciudat. A fost foarte înspăimântător", a declarat martora Lyubov Pichueva.

Imaginile cu avionul în flăcări au fost surprinse de martori
Imaginile cu avionul în flăcări au fost surprinse de martori FOTO Captură X

Un alt martor a spus: "Arderea era foarte intensă. Ceva cădea din el... Descarcă ceva".

Zborul se presupune că transporta mărfuri între China și Rusia, în contextul sancțiunilor occidentale care vizează economia lui Vladimir Putin, scrie Daily Express.

Aeronava Aviastar a decolat de la Aeroportul Baikal din Ulan-Ude cu destinația orașul chinez Zhangzhou, când o explozie a dus la aprinderea motorului stâng.

Avionul a aruncat carburantul înainte de a ateriza de urgență folosind doar un motor, conform lui Alexey Tsydenov, șeful regiunii Buryatia.

Incidentul nu s-a soldat cu victime, chiar dacă cinci membri ai echipajului se aflau la bord. Evenimentul este investigat de către Biroul de Transport al Procuraturii din Siberia de Est.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite