Un avion care îl transporta pe Evgheni Prigojin s-a prăbușit în regiunea Tver din Rusia VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenția Federală de Transport Aerian din Rusia a lansat o investigație cu privire la prăbușirea aeronavei Embraer, care a avut loc miercuri în regiunea Tver, printre cei zece oameni de la bord numărându-se și Evgheni Prigojin, potrivit agenției ruse de presă TASS.

evgheni prigojin

UPDATE 23:57 Evgheni Prigojin este declarat mort de presa loială Kremlinului. Ce se știe până acum de bizarul accident din Tver. Detalii aici

UPDATE 23:35 Agenția Federală de Transport Aerian a publicat numele tuturor pasagerilor și membrilor echipajului care se aflau la bordul aeronavei Embraer care s-a prăbușit în regiunea Tver, printre aceștia, Evgheni Prigojin și Dmitri Utkin.

La bord se mai aflau Serghei Propustin, Evgheni Makarian, Alexander Totmin, Valeri Cekalov, Nikolai Matiuseev.

Zborul aeronavei Embraer-135 (EBM-135BJ) a fost efectuat pe baza unui permis de utilizare a spațiului aerian”, a menționat Agenția Federală de Transport Aerian.

UPDATE 22:45 Un canal de telegram apropriat fondatorului grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a confirmat că acesta a murit. Prigojin a fost „ucis de acțiunile unor trădători” se adaugă pe canalul Grey Zone. 

UPDATE 22:30 Televiziunea rusă Țargrad, deținută de oligarhul Konstantin Malofeev, a transmis că a fost efectuată o identificare preliminară a trupurilor lui Evgheni Prigojin și Dmitri Utkin.

UPDATE 22:20 Un avion care se potrivește cu profilul unui Embraer Legacy 600 este văzut căzând din cer cu o aripă lipsă într-un clip publicat de mass-media de stat rusă RIA Novosti, potrivit CNN. Postul precizează că nu poate confirma autenticitatea videoclipului, dar RIA Novosti a susținut că a fost momentul în care un avion Embraer s-a prăbușit în regiunea Tver din Rusia.

UPDATE 22:15 Unele canale Telegram din Rusia au speculat că șeful Wagner ar fi putut fi într-un alt avion decât cel care s-a prăbușit astăzi. Celălalt avion, un alt Embraer 600, are numărul de înmatriculare RA-02748.

Înregistrările de zbor ale aeronavei sunt parțial inaccesibile prin FlightRadar24, un site web popular de urmărire a aeronavelor. Dar datele arată că a plecat din Sankt Petersburg mai devreme astăzi și a zburat spre Moscova. Traseul dispare lângă aeroportul Ostafievo din capitala Rusiei.

UPDATE 22:05 Mihailo Podoliak, un consilier al președinției ucrainene, a postat un mesaj pe Twitter în urma raportărilor despre accident, spunând: „În ceea ce-l privește pe Prigojin: trebuie să așteptăm ca ceața războiului să se ridice”.

„Cu toate acestea, este clar că Putin nu iartă pe nimeni din cauza propriei sale frici - tocmai cea care l-a a redus la zero în iunie 2023 - și aștepta momentul. De asemenea, este evident că Prigojin a semnat o condamnare specială la moarte pentru el însuși în momentul în care a crezut în ciudatele „garanții ale lui Lukașenko” și în „cuvântul sincer” nu mai puțin absurd al lui Putin”, a scris Podoliak.

„Înlăturarea uimitoare a lui Prigojin și a comandamentului Wagner la două luni după tentativa de lovitură de stat este un semnal al lui Putin către elitele ruse înaintea alegerilor din 2024: „Lipsa de loialitate echivalează cu moartea”, a adăugat el.

UPDATE 22:00 Televiziunea rusă de stat a transmis că Evgheni Prigojin a murit în urma accidentului aviatic, informează Nexta.

UPDATE 21:25  La locul prăbuşirii avionului privat în care s-ar fi putut afla Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari Wagner, au fost găsite opt cadavre, a anunţat agenţia de presă de stat rusă RIA. Operaţiunile de căutare şi salvare continuă, afirmă serviciile de intervenţie, conform aceleiaşi surse. 

UPDATE 21:18 Jurnalistul Hristo Grozev, aflat pe lista neagră a Kremlinului în urma investigațiilor sale amănunțite asupra implicării serviciilor secrete rusești în otrăvirea opozantului Aleksei Navalnîi, precum și asupra ororilor comise de armata rusă în Ucraina, a spus într-un interviu recent acordat pentru „Financial Times” că în cel mult șase luni, Prigojin ori va fi ucis, ori va încerca o nouă lovitură de stat.

„Toată lumea știe ce face cu «trădătorii». Putin încă nu a făcut acest lucru, dar vrea să-l vadă mort. Nu o poate face acum, dar, în șase luni, Prigojin vie va fi ucis, fie va avea loc o lovitură de stat”, a afirmat jurnalistul bulgar. Detalii aici

UPDATE 21:00 Avionul Embraer zbura de la aeroprtul Șeremetievo de lângă Moscova la Sankt Petersburg. La bord se aflau trei piloți și șapte pasageri. Toți au murit, a spus o sursă a serviciilor de urgență pentru presa rusă.

UPDATE 20:55 Agenția de știri Tass transmite că avionul a luat foc la impactul cu solul, adăugând că patru cadavre au fost deja găsite.

Aeronava era în aer de mai puțin de jumătate de oră.

UPDATE 20:22 Anterior, un canal Telegram, care are legături cu Wagner, Gray Zone, a raportat că avionul a fost doborât de apărarea antiaeriană în regiunea Tver, la nord de Moscova. Prigojin a condus o revoltă eșuată împotriva forțelor armate ruse în iunie.


"A fost declanșată o anchetă cu privire la prăbușirea aeronavei Embraer, care a avut loc în această seară în regiunea Tver. Potrivit listei de pasageri, printre aceștia se numără și numele și prenumele lui Evgheni Prigojin", a menționat agenția.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite