Statele Unite au spus că exploziile de pe conducta Nord Stream au avut loc la o adâncime de 70-80 m

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Washingtonul a spus că nu se vor grăbi să tragă concluzii despre cine este responsabil pentru ele.

Joe Biden. Foto: EPA-EFE
Joe Biden. Foto: EPA-EFE

Autoritățile americane cred că exploziile Nord Stream au fost la o adâncime de 70-80 de metri. Washingtonul în acest stadiu nu se va grăbi să tragă concluzii despre cine este responsabil pentru ele, a declarat vineri la o conferință la Casa Albă consilierul american pentru securitate națională Joe Biden, Jake Sullivan.

Președintele a spus clar astăzi că trebuie depusă mai multă muncă în investigație înainte ca autoritățile americane să poată trage acest caz la răspundere”, a spus el. "Cred că este evident că a fost o diversiune care credem că s-a întâmplat la o adâncime de aproximativ 70-80 de metri <...> sub suprafața oceanului. Acest lucru necesită un anumit nivel de echipare. Nu vreau să mă grăbesc să spuneți cum s-a întâmplat acest lucru și cine exact a făcut-o până când vom avea o încredere fermă", a adăugat Sullivan. "Vom continua să lucrăm cu aliații și partenerii pentru a clarifica toate circumstanțele. Și apoi vom decide care vor fi următorii pași".

Statele Unite nu cred că vreuna dintre țările membre NATO poate suporta responsabilitatea pentru sabotajul de la Nord Stream. Jurnalistul l-a întrebat dacă este adevărat că Washingtonul „exclude implicarea oricăror aliați europeni în sabotaj, inclusiv a țărilor est-europene, unii dintre ei erau foarte supărați pe această conductă”. „Nu credem că aceasta este opera niciunuia dintre aliații NATO”, a răspuns Sullivan. El nu a precizat cum evaluează Statele Unite posibilitatea implicării în incidentul statelor est-europene care nu sunt membre NATO. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite