Sabotarea gazoductelor Nord Stream seamănă cu atacurile susținute de CIA în anii 1980, susține Patrușev

0
Publicat:

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, unul din principalii aliaţi ai preşedintelui Vladimir Putin, a afirmat miercuri că sabotajul asupra gazoductelor Nord Stream seamănă cu atacurile sprijinite de CIA (Agenţia Centrală de Informaţii a SUA) împotriva infrastructurii petroliere din Nicaragua în 1983, transmite Reuters.

UE a anunțat că scurgerile de la gazoductele Nord Stream au fost provocate de un sabotaj.
Sabotajul asupra Nord Stream seamănă cu atacurile sprijinite de CIA. FOTO Shutterstock

  Nord Stream 1 şi Nord Stream 2, gazoductele care leagă Rusia de Germania prin Marea Baltică, s-au fisurat luna trecută în ceea ce Moscova a numit un act de „terorism internaţional”. 

Preşedintele Vladimir Putin a acuzat vineri Statele Unite şi aliaţii acestora că au aruncat în aer gazoductele submarine, acuzaţii respinse de Washington, scrie Agerpres

Uniunea Europeană a afirmat că scurgerile majore din gazoducte au fost provocate de un sabotaj. 

Miercuri, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei a arătat în mod explicit spre CIA. 

Permiteţi-mi să vă aduc aminte că o situaţie similară s-a petrecut în 1983”, a afirmat Patruşev, citat de agenţia Interfax. 

Atunci, sabotori recrutaţi de CIA au organizat atacuri împotriva Nicaraguei, care au condus, printre altele, la aruncarea în aer a unei conducte petroliere într-unul din porturi”, a adăugat Patruşev. 

Săptămâna trecută, el a spus că Occidentul are un istoric de atacuri împotriva unor conducte de hidrocarburi.

 Rusia a afirmat în mod repetat că Washingtonul are de câştigat de pe urma incidentelor Nord Stream, în vreme ce purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că Statele Unite vor putea creşte preţurile şi vânzările de gaz natural lichefiat (GNL) după scurgerile de gaz din conductele Nord Stream.   

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite