Germania, anchetă comună cu Danemarca și Suedia privind situația de urgență de la Nord Stream

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Danemarca și Suedia doresc să creeze o echipă comună de anchetă pentru a clarifica circumstanțele a ceea ce s-a întâmplat pe conductele Nord Stream și Nord Stream 2, a anunțat ministrul german de interne Nancy Feser într-un interviu publicat sâmbătă de ziarul Bild am Sonntag.

Nord Stream. Foto: Shutterstock
Nord Stream. Foto: Shutterstock

Toate dovezile vorbesc în favoarea sabotajului la Nord Stream”, a spus ministrul de interne. „Vrem acum să formăm o Echipă Comună de Investigație, o echipă comună de anchetă în conformitate cu legislația UE, la care toate cele trei state să-și trimită anchetatorii. ", a spus Feser. Grupul va include experți ai Marinei, ofițeri de poliție și ofițeri de informații, a spus ea.

În plus, ministrul a spus că Germania, împreună cu Danemarca, Polonia și Suedia, patrulează în apele mării. „Demonstrăm prezența maximă posibilă”, a spus Feather. În patrulare, potrivit acesteia, sunt implicate toate instanțele de care dispune poliția federală din Germania.

Marți, Nord Stream AG a raportat "daune fără precedent" care au avut loc pe 26 septembrie "la trei segmente ale conductelor de gaze offshore Nord Stream și Nord Stream 2, care au fost descoperite în câteva ore. Prima scurgere a fost detectată la Nord Stream - 2" lângă insula daneză Bornholm. Tot atunci au fost înregistrate alte două scurgeri la Nord Stream. Agenția Daneză pentru Energie a informat că o cantitate mare de gaz a ajuns în mare. Aeronavelor și navelor li s-a interzis să se apropie de locul incidentelor la o distanță mai mică de cinci mile marine.

Ulterior, seismologii suedezi au precizat că luni au înregistrat două explozii care au avut loc pe rutele de apariție ale Nord Streams. Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a calificat aceste incidente drept sabotaj, subliniind că orice „acțiune deliberată asupra infrastructurii energetice europene este inacceptabilă și va duce la cele mai decisive răspunsuri”. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite