Rusia va urmări „de foarte aproape'' discuţiile dintre Zelenski şi Erdogan din Turcia

0
Publicat:

Kremlinul a anunţat vineri că va urmări „de foarte aproape" discuţiile dintre preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, aşteptat să ajungă spre seară în Turcia, şi omologul său Recep Tayyip Erdogan, informează AFP, citată de Agerpres.

Erdogan si Zelenski, în 2022. FOTO EPA EFE
Erdogan si Zelenski, în 2022. FOTO EPA EFE

Precizarea a fost făcută de purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

„Vom urmări de foarte aproape rezultatele negocierilor şi ne vom menţine parteneriatul constructiv cu Ankara", a declarat acesta.

Dmitri Peskov a salutat „rolul de mediator" al lui Erdogan în conflictul din Ucraina, subliniind că preşedintele turc „a întreprins de mai multe ori mari eforturi pentru a rezolva diverse probleme".

„Vom fi interesaţi să aflăm asupra căror probleme s-au centrat discuţiile dintre Erdogan şi Zelenski. Este foarte important", a adăugat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este aşteptat vineri seara la Istanbul. Vizita sa în Turcia are loc înaintea unui important summit NATO, prevăzut să se desfăşoare pe 11-12 iulie la Vilnius, în Lituania.

Summitulul NATO are loc într-un moment în care Rusia ameninţă să nu mai prelungească acordul asupra exporturilor de cereale ucrainene ce urmează să expire în iulie şi care a fost mediat de Turcia.

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite