Rusia spune că a bombardat „masiv" Ucraina ca „represalii" la o recentă incursiune pe teritoriul său

0
Publicat:

Rusia a anunţat joi că a efectuat lovituri "masive" în Ucraina ca "represalii" la o recentă incursiune pe teritoriul său, pe care o impută "sabotorilor" de la Kiev, transmite AFP, citată de Agerpres.

Bombardamente rusești în Kiev FOTO Profimedia
Bombardamente rusești în Kiev FOTO Profimedia

"Ca răspuns la actele teroriste ale regimului de la Kiev în regiunea (rusă) Briansk, pe 2 martie, forţele armate ale Federaţiei Ruse au efectuat lovituri masive de represalii", a declarat, într-un comunicat, ministerul rus al Apărării, care a precizat că au fost utilizate între altele rachete hipersonice "Kinjal" (pumnal, în rusă).

379 de zile cumplite

Este a 379-a zi de la începutul războiului în Ucraina. Rusia s-a dedat unui nou atac masiv cu rachete în Ucraina, vizând în special orașul Harkov, dar și Odesa (sud-vest), Liov (vest) și Kiev (centru). Centrala atomo-electrică din Zaporojie a fost deconectată de la rețeaua electrică ucraineană din cauza rachetelor lansate de ruși. Cel puțin cinci persoane au fost ucise, iar altele șapte rănite.

Rusia a lansat 81 de rachete împotriva Ucrainei. Cel puțin cinci morți și șapte răniți

Noaptea trecută, Rusia a lansat 81 de rachete de diferite tipuri asupra Ucrainei, a precizat pe contul său de Telegram comandantul şef al forţelor armate ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi.

Potrivit lui Zalujnîi, apărarea antiaeriană a doborât 34 dintre rachetele lansate de ruși, precum şi patru din cele opt drone kamikaze Shahed de fabricaţie iraniană.

Atacul, primul de asemenea amploare din ultimele trei săptămâni, în care Rusia a folosit zeci de rachete de croazieră lansate din Marea Neagră, a vizat în special infrastructura energetică a Ucrainei, notează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene, Iuri Ihnat, a subliniat într-o intervenție la pentru postul de televiziune Kanal 24 că este pentru prima oară când Rusia a utilizat atât de multe rachete hipersonice Kinjal (şase) într-un atac asupra Ucrainei.

Pe de altă parte, forţele armate ucrainene susţin că au respins în ultimele 24 de ore peste 110 atacuri ruseşti în întreaga ţară şi că au atacat 13 grupuri militare inamice. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite