Rușii au lansat noi bombardamente masive în mai multe regiunii: „Ocupanţii ţintesc din nou instalaţii esenţiale”

0
Publicat:

Mai multe regiuni din Ucraina au fost lovite, recent, de noi bombardamente. Principala țintă a fost regiunea Harkov. Atacurile au vizat, în principal, către instalaţii-cheie de aprovizionare cu apă, încălzire și electricitate.

Clădire lovită de o rachetă rusească, în centrul orașului Harkov FOTO Profimedia
Clădire lovită de o rachetă rusească, în centrul orașului Harkov FOTO Profimedia

Ucraina s-a confruntat, zilele acestea, cu mai multe lovituri masive, din partea armatei ruse. Anunțul a fost făcut, joi, de autoritățile locale, potrivit AFP.

Bombardamente asupra instalațiilor-cheie

De câteva luni de zile, atacurile Rusiei se îndreaptă către instalaţii-cheie din Ucraina. Rachete şi drone țintesc în așa fel încât să fie afectate aprovizionările cu apă, rețelele de încălzire și electricitate. Rusia încearcă astfel să le facă, milioanelor de locuitori, viața grea, spre imposibilă.

Inamicul a efectuat peste 15 lovituri asupra oraşului şi a regiunii Harkov, a declarat guvernatorul regional Oleg Sinegubov, pe reţelele de socializare.

Ocupanţii ţintesc din nou instalaţii esenţiale, a adăugat el, potrivit Agerpres.

Guvernatorul susține că ar putea fi și victime, după ce bombardamentele au ajuns să lovească inclusiv o clădire dintr-o zonă rezidențială privată. De asemenea, pagubele materiale sunt cât se poate de însemnate.

Potrivit primelor informaţii, o clădire rezidenţială privată din regiunea Harkov a fost lovită, a adăugat guvernatorul, anunţând detalii despre posibilele victime şi amploarea pagubelor.

La Harkov, principalul oraş al regiunii, primarul Igor Terehov a raportat că a fost vizată infrastructura energetică şi că există probleme cu electricitatea în anumite părţi ale oraşului.

Harkov, principala țintă, dar nu singura

În regiunea Odesa, în sudul ţării, guvernatorul Maksim Marcenko a raportat că rachetele au lovit infrastructura energetică regională şi au avariat clădiri rezidenţiale, vorbind despre o lovitură masivă de rachete.

Din fericire, nu au fost victime, a declarat el, adăugând că au fost instituite restricţii în aprovizionarea cu energie electrică.

În regiunea Kiev, apărarea aeriană funcţiona, potrivit administraţiei militare locale.

În vestul Ucrainei, guvernatorul regiunii Hmelniţki, Serghi Gamalii, i-a îndemnat pe locuitori să rămână în adăposturi, deoarece inamicul loveşte infrastructurile esenţiale ale ţării.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite