Rusia consideră că avioanele F-16 sunt inutile pentru Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de externe, a susţinut luni că avioanele multi-rol americane F-16 sunt inutile din punctul de vedere al evoluţiei războiului din Ucraina.

Avioane F-16
Avioane F-16

Conform agenţiei ruse de presă Interfax, oficialul de la Moscova a afirmat că planurile occidentale, inclusiv instruirea pe F-16 a piloţilor ucraineni, nu vor contribui la obţinerea rezultatelor dorite împotriva Rusiei, scrie Agerpres.

"Toate aceste eforturi sunt complet inutile. Capacităţile noastre sunt atât de mari, încât obiectivele operaţiunii militare speciale vor fi cu siguranţă atinse", a spus el, folosind denumirea oficială dată de ruşi războiului de agresiune declanşat în februarie anul trecut împotriva Ucrainei.

Riabkov a insistat că încercările Occidentului condus de SUA de a ataca securitatea Rusiei nu vor reuşi şi că este clar pentru ruşi că toate tipurile de arme despre care s-a discutat în vreun fel vor ajunge mai devreme sau mai târziu în Ucraina.

Preşedintele american Joe Biden a cedat în cele din urmă insistenţelor Kievului şi a aprobat în principiu livrarea către Ucraina a unor avioane de luptă produse în SUA, reaminteşte dpa. Americanii susţin şi instruirea piloţilor militari ucraineni. Nu s-au făcut deocamdată publice cifre despre dotarea forţelor aeriene ucrainene cu F-16.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite