Rebelii din Corpul de Voluntari Ruși atacă trupele lui Putin în apropierea orașului Avdiivka din Donețk VIDEO

0
Publicat:

O unitate rebelă rusească a atacat cu succes trupele Moscovei în apropierea orașului Avdiivka, intens disputat din Donetsk, unde Moscova și-a concentrat eforturile în ultimele luni, conform unor noi imagini care par să confirme acest lucru.

Se dau lupte grele în Donețk
Se dau lupte grele în Donețk FOTO Profimedia

Înregistrări neclare care circulă pe internet par să arate mai multe etape ale unei operațiuni a Corpului de Voluntari Ruși anti-Kremlin în Donetsk, inclusiv mișcările vehiculelor militare și o serie de explozii în jurul unei rețele de tranșee. Unele clipuri par să fi fost filmate de luptătorii rebeli din estul Ucrainei, iar altele capturate de drone, potrivit Newsweek.

Voluntarii "au asaltat pozițiile inamice" din jurul Avdiivka și apoi "au transferat poziția sub controlul forțelor armate ucrainene", se arată într-o declarație.

Corpul de Voluntari Ruși, un grup de extremă dreaptă înființat după invazia din Ucraina, la începutul anului 2022, este format din luptători ruși care s-au alăturat Kievului împotriva Moscovei. Ei au revendicat incursiuni transfrontaliere pe teritoriul Rusiei și spun că au fost activi în regiunile ucrainene Chernihiv, Kiev, Herson, Zaporojie și Donețk, precum și în regiunile de frontieră ale Rusiei, Briansk și Belgorod.

Se pare că această armată a absorbit luptători din grupul mercenar Wagner, care a jucat un rol proeminent în operațiunile Kremlinului în Ucraina înainte de revolta eșuată din iunie și de moartea fondatorului său, Yevgeny Prigojin. Se crede, de asemenea, că grupul include luptători înrolați anterior în unitățile militare penale ale Rusiei, cunoscute sub numele de Storm Z.

Rusia și-a intensificat asalturile asupra Avdiivka

Forțele Moscovei au început o ofensivă concentrată în jurul Avdiivka pe 10 octombrie. Localitatea a devenit un punct focal al luptelor de-a lungul liniilor de front relativ statice și a fost un simbol al rezistenței ucrainene împotriva forțelor rusești în Donețk timp de aproape un deceniu.

Oficialii ucraineni au declarat luni că Rusia și-a intensificat asalturile asupra Avdiivka, observând o "creștere semnificativă a bombardamentelor de artilerie" și a bombardamentelor cu mortiere. "A existat, de asemenea, o creștere a acțiunilor de asalt", a declarat Vitalii Barabash, cel care asigură conducerea militară a orașului, pentru mass-media ucraineană, citată de Reuters.

Rusia a avansat la nord de Avdiivka luni, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), din Washington D.C., în ultimul său update. Trupele Moscovei au avansat și în Stepove, un sat la aproximativ trei mile nord-vest de Avdiivka, a declarat think tank-ul.

Forțele ucrainene "au făcut un contraatac recent în apropiere de Avdiivka și și-au recâștigat pozițiile pierdute" până vineri, a declarat ISW. Rusia continuă să încerce să înconjoare Avdiivka, dar forțele ucrainene se "apără cu îndârjire, provocând inamicului pierderi semnificative", a declarat Statul Major General ucrainean, marți.

Luptătorii din Kiev "au respins" 18 atacuri rusești în și în jurul Avdiivka în ultimele 24 de ore, a declarat Statul Major într-o declarație. Rusia nu a menționat starea luptelor în Avdiivka într-un scurt update privind grupul său de forțe din sud în Donețk, marți.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite