MAE rus amenință după atacurile cu drone de la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul rus de Externe a comunicat marţi că îşi rezervă dreptul de a lua măsuri drastice după atacul cu drone asupra Moscovei.

FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

„Asigurările din partea unor oficiali NATO că regimul de la Kiev nu va lansa lovituri în adâncimea teritoriului rus se dovedesc complet ipocrite”, a declarat MAE de la Moscova.

Comunicatul avertizează că „Rusia îşi rezervă dreptul de a lua cele mai dure măsuri ca reacţie la atacurile teroriste din partea regimului de la Kiev”.

Atacul a fost efectuat cu opt drone, toate doborâte, potrivit Ministerului rus al Apărării, în timp ce mass-media ruse afirmă că au fost de fapt cel puţin 25 de drone.

„Astfel de atacuri, deşi nu au sens din punct de vedere militar, par a fi îndreptate exclusiv împotriva populaţiei civile, cu obiectivul de a provoca panică”, susține MAE rus.

Sprijinul occidental pentru Ucraina „împinge liderii ucraineni către acte criminale tot mai imprudente, inclusiv acte de terorism, încălcări ale dreptului internaţional umanitar şi crime de război”, acuză diplomaţia rusă, care uită că Moscova și alte orașe din Rusia nu ar fi fost vizat de drone dacă Rusia nu ar fi atacat Ucraina.

În pofida comunicatului MAE rus, nu există nicio dovadă despre folosirea unor tehnologii occidentale în atacuruile cu drone de la Moscova.

Kievul respinge orice implicare în acest atac, dar nu exclude ca astfel de evenimente să se mai repete Rusia.

La 24 februarie 2022, Rusia a declanșat un război de cucerire în Ucraina, devastând țara vecină. Occidentul susține Ucraina pentru a rezista acestei barbarii, dar Moscova pune presiuni pe diverse canale pentru încetarea acestei susțineri.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite