Putin, reacţie dură după ce Roman Abramovici i-a înmânat un bileţel scris de Zelenski (The Times)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Potrivit The Times of London, oligarhul rus Roman Abramovici i-a oferit preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, un bileţel scris de mână de Volodimir Zelenski, în care preşedintele ucrainean a notat condiţiile de pace ale Ucrainei. Reacţia Kremlinului a fost dură.

Conform surselor The Times, episodul ar fi avut loc pe 23 martie, la Moscova, după ce fostul patron al clubului de fotbal Chelsea Londra s-a întors în Rusia în urma tratativelor de pace, care au avut loc la Kiev. 

Roman Abramovici a fost prezent la discuţii ca delegat neoficial al preşedintelui rus, Vladimir Putin, echipa de negocieri a Rusiei fiind condusă de Vladimir Medinski, un consilier personal al preşedintelui rus. 

Replica lui Putin pentru Zelenski 

The Times scrie că bileţelul lui Zelenski pentru Putin preciza condiţiile în care Ucraina urmează să accepte încheierea unui acord de pace pentru a pune capăt războiului. 

Preşedintele rus nu s-a lăsat convins, livrându-i un răspuns dur lui Abramovici: „Spune-le că îi voi nimici”. 

The Wall Street relata luni că Abramovici şi doi negociatorii de pace au prezentat simptome de otrăvire. Potrivit WSJ, aceştia ar fi avut simptome care includ ochii roşii, lăcrimare constantă şi dureroasă şi exfolierea pielii pe faţă şi pe gât. 

Vladimir Putin a respins informaţiile privind presupusa otrăvire a lui Abramovici, catalogându-le ca fiind parte dintr-un  „război informaţional”. 

O nouă rundă de negocieri între Rusia şi Ucraina 

Noua rundă de negocieri între cele două ţari s-a încheiat marţi după-amiaza, delegatul Moscovei catalogând discuţiile drept „constructive”. 

Potrivit ministrului turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, negocierile care au avut loc marţi la Istanbul au înregistrat „cel mai semnificativ” progres. 

Intermediarii ucraineni au exprimat disponibilitate Kievului de a accepta un statut de neutralitate în schimbul unor garanţii de securitate ferme şi au propus un termen de 15 ani pentru rezolvarea problemei Crimeei. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite