Putin, discurs în fața parlamentului rus. Ar urma să anunțe oficial alipirea teritoriilor ucrainene

0
0

Vladimir Putin se va adresa vineri, 30 septembrie, ambelor camere ale parlamentul rus, iar Ministerul britanic al Apărării notează că discursul ar putea fi folosit pentru a se anunța în mod oficial aderarea la Rusia a teritoriilor ucrainene ocupate.

Putin ar putea anunța oficial aderarea teritoriilor ucrainene ocupate la Rusia / FOTO EPA-EFE
Putin ar putea anunța oficial aderarea teritoriilor ucrainene ocupate la Rusia / FOTO EPA-EFE

Instituția notează că există o posibilitate realistă ca Putin să folosească discursul pentru a anunța oficial aderarea regiunilor ucrainene, având în vedere că mai multe referendumuri sunt în desfășurare în aceste zone, urmând să se încheie, marți, 27 septembrie.

„Liderii Rusiei speră aproape sigur că orice anunț de aderare va fi văzut ca o justificare a 'operațiunii militare speciale' și va consolida sprijinul patriotic pentru conflict”, susțin serviciile secrete militare britanice.

Vineri, autoritățile pro-ruse instalate în cele patru regiuni ucrainene aflate sub controlul Moscovei au declanșat referendumurile de alipire la Rusia după pregătiri grăbite. Localnicii au spus că autoritățile nici măcar nu au încercat să convingă oamenii și că voturile stau sub semnul represiunii.

În interviurile acordate unor instituții media rusești, viceguvernatorul numit de Rusia în regiunea ocupată Herson a afirmat că în regiune au fost deschise 198 de cabine de vot. "Viitorul nostru face parte dintr-o singură țară, mare și unită", a declarat Kirill Stremousov. Un videoclip din Donețk ar fi arătat "comisii mobile de votare" mergând din casă în casă, cerând oamenilor să vină în curte și să voteze, atrăgând electoratul cu difuzoare.

Stremousov a afirmat în mod fals că votul a respectat toate standardele electorale internaționale.

Încă din primăvară au existat zvonuri că Kremlinul plănuia să voteze în estul Ucrainei, dar Moscova a sperat să obțină controlul deplin asupra celor patru regiuni înainte de a organiza referendumul.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite