Putin declară „indezirabilă” o organizație care pledează pentru democratizarea Rusiei

0
Publicat:

O organizație ce se opune războiului din Ucraina și pledează pentru democratizarea Rusiei a fost declarată „indezirabilă” de către regimul Putin.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Organizația „Pentru o Rusie liberă” este considerată de miercuri „indezirabilă” în Rusia lui Putin, informează The Moscow Times.

Regimul de la Moscova acuză organizația respectivă că „îi implică ruși în batalioane de voluntari din cadrul forțelor armate ucrainene și antrenează așa-numitele grupuri de rezistență”.

„Pentru o Rusie Liberă” a fost înființată în 2015, la Varșovia, de către cetățeni ruși, polonezi și ucraineni care pledează pentru „transformarea Rusiei într-un stat democratic”.

Însă se pare că „transformarea Rusiei într-un stat democratic” nu figurează pe agenda actualei conduceri de la Kremlin în condițiile în care procurorul general al lui Putin susține că noua organizație „indezirabilă” este „puternic anti-rusă”.

Măsura declarării unor organizații ca fiind „indezirabile” în Rusia este implementată din 2015 în scopul de a reprima orice abatere de la liniile impuse de Kremlin.

Organizațiile declarate „indezirabile” nu au voie să desfășoare activități în Rusia, în timp ce membrii lor se află în pericol de a ajunge după gratii, la fel ca și persoanele care le distribuie conținutul sau le apreciază activitățile.

Un alt instrument al represiunii regimului Putin este desemnarea unei persoane sau unei organizații ca „agent străin”.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite